Antena Căutare

UPDATE! Ministrul de interne francez a negat arestarea atentatorului de la Toulouse!

Tanarul francez de origine algeriana, Mohammed Merah, a fost arestat de autoritatile franceze. Stirea a fost infirmata la scurt timp de ministrul francez de interne, Claude Gueant.

UPDATE 16:00: Ministrul francez de interne, Claude Gueant, a negat stirea difuzata de presa franceza care a anuntat ca Mohammed Merah ar fi fost arestat.

UPDATE 15:25. Ucigasul de la Toulouse, Mohammed Merah, a fost retinut in urma cu putin timp de trupele speciale franceze. El nu a opus rezistenta, desi in cursul diminetii a tras in oamenii legii care il urmareau.

UPDATE 15:00. "Unitatea nationala a Frantei nu poate fi zdruncinata de asemenea acte", a spus presedintele Nicolas Sarkozy, dupa o intalnire cu reprezentanti ai comunitatilor musulmana si mozaica.

UPDATE 14:35. Presupusul autor al crimelor, Mohammed Merah, era urmarit de mai multi ani de serviciile franceze de contraterorism, a declarat ministrul francez de Interne, Claude Gueant, "dar niciodata nu a aparut un element de natura sa sugereze ca pregatea o actiune criminala".

UPDATE 12:49. Surse citate de presa franceza spun ca numele suspectului este Mohammed Merah.

UPDATE 10:23. 300 de politisti au incercuit casa suspectului, inca de la ora 5:45 a.m (6.45 a. m, ora Romaniei). Focurile venite din casa au ranit doi ofiteri de politie. Fortele de ordine au incercat sa o convinga pe mama atacatorului sa-l scoata pe acesta afara, insa acesta a refuzat sa se predea, conform ministrului de Interne al Frantei, citat de CNN.


In ciuda acestor presiuni suspectul de 24 de ani nu a dat niciun semn ca ar vrea sa se predea. In schimb, fratele urmaritului, care locuieste in aceeasi casa din Croix-Daurade, s-a predat politiei.

Anchetatorii erau increzatori ca acest barbat este autorul asasinarii a trei copii evrei, a unui rabin si a trei parasutisti, la 11, 15 si 19 martie, la Toulouse si Montauban.

Claude Gueant a mai declarat ca suspectul de origine magrebiana a trait in Afganistan si Pakistan. In timpul confruntarii barbatul ar fi spus ca este membru al gruparii teroriste Al-Queda. Se pare ca suspectul a reusit sa scape de oamenii legii. Cert este ca ministrul de Interne francez, Claude Gueant, s-a deplasat imediat la fata locului.

Trupurile celor cinci persoane ucise luni au ajuns intre timp in Israel, unde urmeaza sa fie ingropate potrivit ritualurilor iudaice.



Foto:EPA/Intact Images

Cutremur in Indonezia de 6,2, cu cateva minute inainte de cel din Mexic... Alte cinci cadavre, descoperite la bordul vasului de croaziera Concordia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x