Antena Căutare

UPDATE! Premierul olandez Mark Rutte a prezentat demisia guvernului

Premierul olandez Mark Rutte a anuntat demisia guvernului minoritar de centru-dreapta, in fata reginei Beatrix, ca urmare a esecului negocierilor privind reducerea deficitului public cu aliatul sau din Parlament, partidul de extrema-dreapta a lui Geert Wilders (PVV), relateaza agentia de presa olandeza ANP, citata de AFP.

Negocierile cu privire la reducerea deficitului public, declansate la 5 martie, au esuat sambata.


Wilders a parasit masa negocierilor, rupand acordul de sustinere care lega Partidul Libertatii (PVV) de Guvernul minoritar, pus in aplicare din octombrie 2010.

Negocierile intre partidul liberal (VVD) al lui Rutte, crestin-democratii din CDA si PVV-ul lui Wilders ar fi trebuit sa permita realizarea unor economii in valoare de 16 miliarde pentru 2013, in vederea respectarii normelor zonei euro in materie de deficit public. Insa Wilders a refuzat sa aprobe masurile, care, in opinia sa, ar fi scazut prea mult puterea de cumparare a olandezilor.

Demisia guvernului deschide calea pentru organizarea alegerilor, potrivit Reuters. Guvernul lui Mark Rutte se opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Partidul lui Wilders, eurosceptic si islamofob, sustinea Guvernul in Parlament, unde i-a asigurat o majoritate de 76 de mandate, din cele 150 cate numara Camera inferioara, pana la demisia, pe 21 martie, a unui deputat PVV, devenit independent.

foto: EPA/ Intact Images

Austria: 30 de rromi au fost evacuati dintr-o tabara de corturi... VIDEO! Proteste pe viata si pe moarte in Rusia: Vezi cum se bat jandarmii cu femeile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x