Antena Căutare

UPDATE! Proteste violente in Georgia soldate cu doi morti si sute de raniti

Fortele de ordine au dispersat, in aceasta dimineata, la Tbilisi, manifestantii care cereau plecarea presedintelui georgian Mihail Saakasvili. Protestatarii au amenintat ca vor impiedica o defilare militara prevazuta pentru astazi, cu ocazia sarbatoririi independentei tarii, relateaza AFP.

UPDATE! 15:30 Un politist si un fost ofiter au murit in timpul protestelor de aseara din Georgia, cand fortele de ordine au intervenit pentru a pune capat unei manifestatii a opozitiei in fata Parlamentului din Tbilisi.





Cei 15.000 de protestatari adunati in piata aveau autorizatie sa protesteze pana la miezul noptii. Abia trecusera cateva minute de la expirarea termenului limita, cand scutierii s-au si repezit asupra lor, cu gaze lacrimogene, tunuri cu apa, gloante si lovituri.

Un politist si-a pierdut viata lovit de o masina care plecase in viteza de la locul demonstratiei.

Zeci de protestatari au fost arestati si imbarcati in autobuze, cu mainile legate. Cativa au fost loviti brutal de politisti, sub obiectivul camerelor de televiziune. Alti manifestanti aveau fetele insangerate de loviturile de baston ale oamenilor legii.

Ministerul de interne a anuntat ca 18 politisti au fost raniti, fara a oferi un bilant asemanator cu privire la manifestanti.

Liderii opozitiei sustin ca presedintele Saakasvili, venit la putere dupa revolutia democratica din 2003, a devenit el insusi un lider autoritar care nu accepta sa imparta puterea cu nimeni. Manifestantii doreau sa ramana in strada pana astazi, pentru a impiedica desfasurarea paradei militare de Ziua Independentei.



Romania, locul 40 in topul celor mai pasnice tari din lume... Spania: 24 de romani arestati pentru furt in Barcelona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x