Antena Căutare

UPDATE! Siria: Premierul Naji Otri a demisionat

Guvernul condus de premierul Naji Otri urmeaza sa demisioneze in cursul zilei de marti, iar in urmatoarele 24 de ore va fi format un nou Cabinet, a anuntat un oficial cu rang inalt de la Damasc, citat de AFP.

UPDATE 16.40: Premierul Haji Otri a demisionat. Noul guvern va trebui sa continue programul de reforme pe care fostul premier Naji Otri urmeaza sa-l faca public curand. Este vorba, in principal, de abrogarea starii de urgenta, liberalizarea presei si instaurarea pluralismului politic, solicitate de miscarea de contestarea lansata in urma cu doua saptamani in Siria.

In acelasi timp, zeci de mii de persoane au iesit, marti, pe strazile mai multor orase din Siria pentru a-l sustine, de aceasta data, pe presedintele Bachar al-Assad.

Schimbarea de mesaj a protestatarilor, care timp de doua saptamani l-au contestat pe al-Assad, este pusa de specialisti pe seama anuntatei schimbari a Cabinetului de la Damasc.

Demisia asteptata a Guvernului lui Naji Otri survine protestelor violente fara precedent in aceasta tara, in urma carora peste 130 de persoane si-au pierdut viata, potrivit reprezentantilor protestatarilor. Bilantul oficial al confruntarilor violente nu a anuntat insa decat 30 de morti si zeci de raniti.




Alerta maxima in Japonia: Situatia de la Fukushima, imprevizibila... VIDEO! Explozie la o uzina de munitii din Yemen: cel putin 78 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x