Antena Căutare

UPDATE! UE salveaza Grecia, Portugalia si Irlanda

Liderii de state din zona euro se reunesc la Bruxelles intr-un summit extraordinar privind criza datoriilor in Europa si ajutorul pentru Grecia.

UPDATE 18.00: BCE ar putea accepta intrarea Greciei in default temporar

UPDATE 16.35: Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) va furniza Greciei, Irlandei si Portugaliei credite la dobanzi de 3,5% iar maturitatea imprumuturilor se va dubla - de la 7,5 ani la cel putin 15 ani, se arata intr-un document final provizoriu, informeaza Reuters. Proiectul de acord prevede reducerea datoriilor Greciei, insa aceasta solutie ar putea fi interpretata ca o intrare in incapacitate de plata a statului elen, a declarat un diplomat european citat de AFP. La ideea taxarii bancilor s-a renuntat.



Poate mai important, ei vor incerca sa gaseasca o solutie pentru a evita raspandirea pericolului. Nu toti oficiali sunt optimisti in privinta sanselor de reusita.

Summitul vine ca urmare a temerilor tot mai mari ca noua criza s-ar putea extinde si in alte tari aflate la periferia zonei euro. Specialistii spera ca de acesta data politicienii vor lua cea mai buna decizie posibila.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avertizat asupra repercursiunilor globale ce pot aparea daca tarile euro nu vor lua masuri dure.

Barroso a mai spus ca reuniunea este esentiala pentru a imbunatatii sustenabilitatea datoriei publice a Greciei si pentru mentinerea lichiditatii sistemului bancar european.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au dezbatut situatia economica actuala cu o zi inaintea summitului. Intalnirea dintre cei doi lideri vine la numai o zi dupa ce Merkel a declarat ca nu se asteapta la minuni din partea acestei reuniuni.

Summitul care va incepe in acesta dupa-amiaza poate reprezenta un moment critic in ceea ce priveste soarta Greciei si a modului prin care liderii europeni vor putea sa stopeze raspandirea crizei in Italia si Spania.


Chicago, cel mai prietenos oras pentru imigranti... VIDEO! Gheizer de 30 de metri inaltime in mijlocul orasului Los Angeles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x