Antena Căutare

UPDATE! Uraganul Irene a facut primele victime. Patru oameni si-au pierdut viata

Uraganul Irene a lovit sambata dimineata coasta Americii, in apropiere de Cap Lookout, in Carolina de Nord, slabit, dar destul de puternic pentru a provoca pagube considerabile, a anuntat centrul national pentru uragane. S-au inregistrat si primele victime.

UPDATE! Uraganul Irene a si primele victime. Patru oameni si-au pierdut viata in Carolina de Nord.


O alta persoana din orasul Nash a decedat atunci cand a iesit afara pentru a hrani animalele, fiind lovita de o ramura de copac. Cea de-a patra victima este un barbat dat disparut in raul Cape Fear, potrivit ABC News.

Pentagonul a emis un ordin de interventie pentru 6.500 de trupe militare. Acestea trebuie sa fie pregatite sa intervina in orice moment, in caz ca este nevoie, conform Washington Post.

Peste 370.000 de new-yorkezi au primit ordin de evacuare

Peste 370.000 de new-yorkezi au primit ordin de evacuare, a declarat sambata primarul metropolei, Michael Bloomberg, solicitand inca o data cea mai mare prudenta in asteptarea uraganului.

El a precizat ca este posibil ca partea sudica a Manhattanului sa fie "privata de electricitate" dupa trecerea uraganului, duminica, "cu multa apa pe strazi".

"Nu este o gluma, viata voastra ar putea sa fie in pericol", a adaugat el, insistand inca o data pentru respectarea ordinelor de evacuare.







Uraganul se va deplasa de-a lungul coastei in directia Washington, New York si Boston. Aceasta zona, cu peste 65 de milione de locuitori, este amenintata de inundatii, furtuni, interuperi de electricitate si distrugeri, al caror cost ar putea sa ajunga pana la 12 miliarde de dolari, potrivit unor estimari.

Uraganul Irene a slabit in intensitate si a fost retrogradat la categoria unu pe scala Saffir-Simpson, care are cinci trepte.

Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, intr-o decizie fara precedent, a ordonat vineri evacuarea a peste 250.000 de persoane care traiesc in zonele inundabile ale metropolei.

Toate transporturile in comun vor fi suspendate la New York incepand de sambata, ora locala 12,00 (16,00 GMT).



sursa: Hotnews

Wikileaks: Romania a vrut sa doneze arme vechi soldatilor din Afganistan... Republica Moldova sarbatoreste sambata 20 de ani de independenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x