Antena Căutare

UPDATE Video! Vezi filmul asasinarii lui Osama bin Laden

Prinderea lui Osama bin Laden s-a datorat unor informatii descoperite in Romania. Membrii Al Qaeda au fost interogati de CIA in inchisorile secrete din Romania si Polonia, informeaza CBS.


In tot acest timp, CIA a interogat mai multi membri ai Al Qaeda, aflati in inchisori secrete din Romania si Polonia, pentru a afla cu certitudine ca Osama se afla in respectiva locuinta.

Oficialii SUA au descoperit ascunzatoare lui Osama bin Laden, dupa ce au urmarit un curier Al Qaeda. Potrivit oficialilor citati de CBS News, numele curierului a fost furnizat de Khaled Sheikh Mohammed, organizatorul atacurilor de la 11 septembrie.

Informatiile potrivit carora liderii Al Qaeda ar fi fost interogati in Romania nu sunt insa noi. Anul trecut, a iesit la iveala informatia potrivit careia unul dintre liderii retelei teroriste Al Qaeda, Abu Faraj al-Libi, arestat de serviciile secrete pakistaneze in mai 2005, a fost interogat in Romania.


Cum s-a derulat operatiunea de capturare:

La putin timp dupa miezul noptii, trupele speciale SEAL au intrat in actiune cu o precizie de bisturiu. Douã elicoptere americane au intrat in spaþiul aerian pakistanez si s-au indreptat spre localitatea Abbottabad. Erau insotite de alte douã aeronave, de rezerva. Au ajuns deasupra complexului in care era ascuns Bin Laden in cateva minute.

In cealaltã parte a lumii, Barack Obama privea in direct operatiunea de comando, inconjurat de consilierii sai.

Osama Bin Laden a fost descoperit la etajul al treilea al cladirii, intr-un dormitor. Teroristul numarul unu al lumii se ascundea in spatele unei femei. Militarii americani aveau ordine clare: sa-l ucida pe liderul Al Qaeda daca opune rezistentã.

Testele ADN au confirmat ca cel mai cunoscut terorist al lumii a fost ucis, iar cadavrul a fost dus la bordul unei nave a marinei americane. Potrivit oficialilor de la Washington, dupã o ceremonie care a respectat canoanele coranului, Osama Bin Laden a fost inmormantat in mare.

Barack Obama a anuntat luni dimineata ca iderul gruparii teroriste Al Qaeda, Osama Bin Laden, a fost ucis de fortele americane.

sursa:Antena3

foto: longwarjournal.org

Presedintele Peru: “Uciderea lui bin Laden, primul miracol dupa beatificarea lui Ioan Paul al II-lea”... Romanii isi cumpara in Italia „prima casa”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x