Antena Căutare

UPDATE! Violente la Atena: Protestatarii s-au luat la bataie cu fortele de ordine. Premierul, gata sa demisioneze

Grecia va fi paralizata astazi de o greva generala. Angajatii din administratie, comert si transporturi au decis sa stea degeaba timp de 24 de ore in semn de protest fata de masurile de austeritate si de privatizarile facute de guvernanti. Sindicalistii au anuntat ca vor scoate zeci de mii de oameni pe strazile din Atena si din celelate orase mari ale tarii.

UPDATE 18:30: Premierul grec, Georges Papandreou, a facut un anunt la televiziunea publica, in care a anuntat ca este dispus sa demisioneze, pentru a lasa loc liber formarii unui guvern de uniune nationala, conform Reuters.

UPDATE 17.00: Confruntarile violente din Grecia s-au soldat, pana la aceasta ora, cu ranirea a sapte persoane, din care un politist, conform unor surse din cadrul politiei, citate de AFP. Scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care, la randul lor, au folost cocteiluri Molotov, pietre si proiectile impotriva fortelor de ordine din fata Parlamentului.

UPDATE 13.00: Incidente violente la protestele din Grecia. Manifestantii s-au luat la bataie cu fortele de ordine si au inceput sa arunce pietre in acestea. Zeci de mii de oameni au iesit pe strazile Greciei, intr-o greva nationala care va dura 24 de ore.


Protestul a fost initiat de principalele sindicate din tara pentru a denunta noul plan de austeritate si privatizari care trebuie votat pana la sfarsitul lui iunie pentru reducerea datoriei si deficitului tarii. Greva este insotita si de manifestatii in Atena si alte mari orase ale tarii.













VIDEO! Bulgaria: Un autocar s-a rasturnat si a luat foc. Opt morti si 18 raniti... Militar roman, ranit usor in timpul unei misiuni in Afganistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x