Antena Căutare

Uraganul Dorian se îndreaptă către Statele Unite după ce a devastat Bahamas

Uraganul Dorian, retrogradat la categoria 2 dar cu vânturi tot puternice, continuă miercuri să se îndrepte către Statele Unite după ce a devastat arhipelagul Bahamas şi după ce a provocat moartea a şapte persoane, un bilanţ care va creşte, a avertizat premierul evocând "zile de oroare", potrivit AFP.

Uraganul Dorian, retrogradat la categoria 2 dar cu vânturi tot puternice, continuă miercuri să se îndrepte către Statele Unite după ce a devastat arhipelagul Bahamas şi după ce a provocat moartea a şapte persoane, un bilanţ care va creşte, a avertizat premierul evocând "zile de oroare", potrivit AFP.

Imagini surprinse de televiziunea americană CNN deasupra insulei Grande Abaco arată scene cu dezastrul catrastrofal al sutelor de case, maşini scufundate sau răsturnate, inundaţii vaste şi bărci prăbuşite.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc marţi, premierul Hubert Minnis a raportat cel puţin şapte morţi: "ne putem aştepta la mai mulţi decedaţi". Locuitorii au trăit "zile de oroare, temându-se pentru viaţa lor şi a celor apropiaţi".

Un pescar din Bahamas, Howard Armstrong, a descris cum soţia sa s-a înecat lângă el.

"Biata mea soţie a făcut hipotermie şi stătea pe dulapurile de la bucătărie până când s-au dezmembrat. Au fost cu ea când s-a înecat.

Potrivit site-ului Bahamas Press, care a difuzat un videoclip în care apărea spitalul Rand Memorial inundat la Freeport, pe insula Grand Bahama în nordul arhipelagului, a fost nevoie ca pacienţii să fie evacuaţi.

Pistele aeroportului Freeport au rămas sub apă, complicând acţiunile salvatorilor.

Grand Bahama şi insulele Abacos, unde s-a abătut Dorian înainte de a-şi continua drumul dezastruos, au rămas în mare parte rupte de lume.

Americanii au trimis elicoptere MH-60 Jayhawk pe insula Andros (sud) pentru a ajuta salvatorii.

Clasat în categoria 5 duminică, atunci când a lovit Bahamas, Dorian a slăbit în intensitate. A fost retrogradat de miercuri la categoria 2, cu vânturi care pot atinge 175 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center - NHC) cu sediul la Miami. Dorian a provocat ploi de până la 76 de litri pe metru pătrat în Bahamas.

La ora 3.00 GMT, Dorian se deplasa către nord/nord-vest cu viteza de 13 km/h, cu vânturi de 175 km/h, potrivit NHC.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi seară că a decretat stare de urgenţă în Carolina de Nord, pentru a debloca fonduri în "speranţa de a nu fi nevoie de acestea".

Sursa : news.ro

1,3 tone de heroină ascunsă printre prosoape şi halate de baie! Captura record are o valoare de peste 145 de milioane de... O femeie a adăpostit 97 de câini în casa ei în timpul uraganului Dorian - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x