Antena Căutare

Uraganul Michael. Care sunt urmările dezastrului lăsat în Florida

Uraganul Michael. Care sunt urmările dezastrului lăsat în Florida. Guvernatorul Floridei, Rick Scott, a caracterizat uraganul ca fiind unul monstruos

Uraganul Michael. Care sunt urmările dezastrului lăsat în Florida Galerie
Uraganul Michael | earthobservatory.nasa.gov

Din nefericire, nord-vestul Floridei a fost lovit de uraganul Michael. Vântul a fost atât de puternic încât a ajuns la 250 km/h. Această furtună extrem de puternică a lovit Florida din plin, provocând decesul a cel puțin o persoană. Cursa sa devastatoare continuă, urmând să ajungă în Georgia.

Intensitatea uraganului Michael a scăzut, fiind retrogradat astăzi în categoria 1. Cu toate acestea, uraganul se deplasează cu vânturi extrem de puternice, de aproximativ 150 km/h. Timp de aproape 3 ore s-a dezlănțuit o furtună teribilă pe litoralul Floridei.

O localitate din Florida de aproximativ 35.000 locuitori a fost afectată de această furtună devastatoare, vântul atingând valori nemaiîntâlnite de la uraganul Andrew din 1992. În localitatea Mexico Beach mai multe case au fost inundate. Serviciile de urgență din Florida indică faptul că circa 192.000 locuințe au rămas fără curent.

Astfel, oficialii au deschis zeci de refugii pentru a primi miile de refugiați ce au încercat să fugă din fața uraganului. În doar două zile, uraganul a trecut de la stadiul de furtună tropicală la cel de uragan de categoria 4. Furtuna a luat prin surprindere toți meteorologii și nu a atras atenția până miercuri.

Specialiștii precizează că furtuna se deplasează cu 28 km/h spre nord-est. Oficialii din statele vecine, Georgia și Alabama, dar și Carolina de Nord a fost plasată în stare de alertă.

Sursă foto: earthobservatory.nasa.gov, clickondetroit.com

VIDEO| Imagini spectaculoase! Doi astronauți, în pericol de moarte, după o defecțiune la motorul navei ce îi ducea pe St... Uraganul Michael a făcut deja primele victime: “Distrugeri inimaginabile. Atât de multe vieţi au fost schimbate pentru t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x