Antena Căutare

UPDATE! Uraganul Sandy a lovit New York-ul: e stare de "catastrofa majora". 50 de persoane si-au pierdut viata si peste 8 milioane au ramas in bezna

Uraganul Sandy a atins luni seara Coasta de Est a Statelor Unite, la nivelul statului New Jersey, o regiune afectata deja din plin de ploi torentiale si rafale violente de vant, a anuntat Centrul National american al Uraganelor NHC intr-un buletin special.

UPDATE 08.20: In doar 24 de ore, uraganul Sandy a provocat pagube de 20 de miliarde de dolari pe coasta de est a Statelor Unite. Peste 50 de persoane si-au pierdut viata in urma acestui fenomen meteorologic. Opt milioane de persoane se afla si acum in bezna, iar bilantul creste de la o ora la alta.

UPDATE 8.00: Bilantul dezastrului produs de uraganul Sandy nu se poate realiza inca, dar agenția de stiri Reuters vorbeste de 45 de morți

UPDATE 23.05: Numarul victimelor a ajuns la 38, anunta Huffington Post.

UPDATE 22.20: Barack Obama a anuntat ca va merge, miercuri, in New Jersey, pentru a vedea care sunt pagubele si ce masuri trebuie luate. De asemenea, el a autorizat acordarea de ajutoare victimelor din New York si New Jersey.

Guvernatorul Andrew M. Cuomo a anuntat ca autobuzele vor fi repuse in functiune incepand de miercuri, insa vor avea un orar limitat, iar aeroportul JFK ar putea fi redeschis. Potrivit Washington Post, scolile din Washington DC se vor redeschide de miercuri.

UPDATE 22.00: Pagubele facute de uraganul Sandy se ridica la 20 de miliarde de dolari.

UPDATE 19.40: Romanii din SUA s-au pregatit pentru urgia produsa de uraganul Sandy.

UPDATE 18.55: Potrivit Washington Post, In SUA au murit 33 de persoane, iar in total numarul victimelor a crescut la 102.

UPDATE 18.15: Numarul persoanelor decedate a ajuns la 26 in SUA.

UPDATE 18.05: Potrivit CNN, numarul victimelor a crescut la 21, ridicand numarul total de decese la 89, din momentul in care uraganul Sandy a lovit insulele Caraibe.

In New York au avut loc 23 de incendii, peste 80 de case arzand in Breezy Point, Queens.

Peste opt milioane de locuinte au ramas fara electricitate in 18 state din nord-estul SUA si in Washington DC, din cauza Uraganului Sandy, anunta Departamentul american al Energiei. La ora 15,00 ora Romaniei, 8.114.433 de clienți nu aveau electricitate. Cel mai afectat stat este New Jersey, unde sunt 2,5 milioane de case fara electricitate, de doua ori mai mult decat anul trecut in timpul uraganului Irene.

UPDATE 15.15 Barilul de petrol se tranzactioneaza la New York, la minimul din ultimele patru luni si se indreapta catre cea mai mare scadere lunara incepand din mai. Asta dupa ce mai multe rafinarii americane situate pe coasta de Est a SUA au redus productia din cauza uraganului Sandy. Natura dezlantuita va atinge punctul maxim in cursul zilei de azi, atunci cand 60 de milioane de oameni vor resimti efectele catastrofice ale uraganului. Presedintele american a cerut in nenumarate randuri ca avertismentele sa fie luate in serios pentru a evita pierderea de vieti omenesti.

UPDATE 15.05 Numarul mortilor a ajuns la 17 persoane, din SUA si Canada

UPDATE 14.50 Un reactor nuclear a fost scos din functiune in statul New Jersey, din cauza intemperiilor provocate de Uraganul Sandy. Situat la Hancocks Bridge, pe marginea raului Delaware, reactorul Salem 1 a fost inchis cand patru dintre cele sase pompe ale sale de circulatie a apei au incetat sa functioneze.

UPDATE 14.20 Uraganul Sandy a "facut ravagii" pe internet: harta accesata de milioane de oameni

UPDATE13.53 Vezi cum fac unii americani bani de pe urma uraganului Sandy

UPDATE 13.45 Impactul economic al uraganului Sandy va depasi 20 de miliarde de dolari dupa ce furtuna a lovit coasta de Est a Statelor Unite cauzand pagube cladirilor si inundand tunelurile de metrou din New York, cel mai populat oras american. Totalul de peste 20 de miliarde de dolari include pierderi asigurate de circa 7-8 miliarde de dolari, a declarat Charles Watson, director pentru cercetare si dezvoltare la Kinetic Analysis Corp, companie de analiza a riscurilor. O mare parte din nota de plata ramasa va fi preluata de orase si state pentru reparatiile necesare infrastructurii, a spus el.

"Cred ca (impactul, n.r.) in sectorul public este disproportionat de mare", a spus Watson. Amploarea pagubelor nu va fi cunoscuta pana cand nu se retrag apele si angajatii pot inspecta tunelurile de metrou si infrastructura de utilitati.


Companiile aeriene au blocat la sol 12.500 de zboruri.

UPDATE 13.10 Vezi care sunt efectele devastatoare ale uraganului Sandy asupra climei!

UPDATE 13.00 Uraganul Sandy: Bursa SUA, inchisa doua zile consecutiv, pentru prima data in peste 100 de ani

UPDATE 12.54 Cresterea nivelului apelor unui rau din New Jersey dupa trecerea uraganului Sandy a determinat ruperea unui dig in comitatul Bergen, la cativa kilometri distanta de orasul New York, a anuntat politia locala. Ruperea digului a determinat mobilizarea unor importante resurse ale politiei si a garzii nationale pentru a le veni in sprijin locuitorilor din orasul Moonachie, amenintat de inundatii.

UPDATE 12.45 Americanii fac haz de necaz pe marginea uraganului Sandy


UPDATE 12.38 Vezi ultimele imagini cu dezastrul din America pe [email protected]

UPDATE 11.54 A fost declarata stare de "catastrofa majora" in New York. Presedintele american Barack Obama a semnat decretul, dupa ce uraganul Sandy a facut ravagii.

UPDATE 11.50 Uraganul Sandy, vazut din spatiu. NASA monitorizeaza dezastrul

UPDATE 11.15 Autoritatile americane se folosesc de retelele de socializare pentru a-i mobiliza pe cetatenii afectati de uraganul Sandy


UPDATE 10.05 Vezi aici imagini cu uraganul Sandy lovind New York-ul!

UPDATE 9.51 Un spital din New York a ramas fara energie electrica. Generatoarele au cedat si ele iar intreg spitalul este in curs de evacuare. Potrivit AP, zeci de ambulante sunt aliniate in jurul cladirii New York University Tisch Hospital. Doctorii si asistentii medicali au inceput procesul de transferare a bolnavilor catre alte spitale.

Vezi aici LIVE evolutia situatiei din New York!

Paralizia ce a cuprins aceasta regiune dens populata a tarii si haosul anuntat - cateva milioane de locuinte sunt private de electricitate potrivit presei americane - au intrerupt campania electorala cu opt zile inaintea alegerilor prezidentiale. Potrivit CNN, numarul victimelor a ajuns la 14.

Sapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate din cauza cresterii apelor, provocata de uraganul Sandy, care a lovit metropola americana in cursul serii, a anuntat marti Autoritatea pentru Controlul Transportului Subteran, vorbind despre cea mai mare catastrofa din "108 ani" de existenta.

"Metroul newyorkez are 108 ani dar niciodata nu s-a confruntat cu o catastrofa atat de devastatoare ca cea din noaptea trecuta", a declarat Joseph Lhota, director al Metropolitan Transportation Authority. "Uraganul Sandy a generat haos in toata reteaua noastra de transport, in fiecare cartier si comitat al regiunii", a adaugat Lhota intr-un comunicat, subliniind ca acesta a smuls copaci din radacina, a provocat pene de electricitate si a inundat depourile.

Mai mult, siroaie de apa au invadat strazile din sudul Manhattanului in special sectorul Battery Park, o parte a cartierului Chelsea in vest si mai multe strazi la est, pana pe 2nd Avenue.


Nicio centrala nucleara din nord-estul Statelor Unite nu a fost obligata sa isi inceteze activitatea din cauza uraganului Sandy dar un reactor era totusi in stare de alerta din cauza cresterii nivelului apelor, a anuntat Agentia americana pentru siguranta nucleara, relateaza AFP. "Luni, la ora 21.00 (marti, 03.00 ora Romaniei) niciun reactor nu a trebuit inchis din cauza furtunii (...). Toate centralele raman in siguranta si sub control, materialul de urgenta a fost pus la dispozitie si inspectorii NRC au fost trimisi" la fata locului, scrie agentia intr-un comunicat.

Reporterii au transmis din mijlocul Uraganului




Olanda doreste mentinerea restrictiilor pentru romani si bulgari pana in 2014... Vezi imagini cu Sandy lovind NY!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x