Antena Căutare

Ursula von der Leyen pleacă de la Berlin cu onoruri militare, pe piesa ”Wind of change” a trupei Scorpions

Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a ales piesa ”Wind of change” a trupei Scorpions, o baladă emblematică a Căderii Zidului Berlinului, la ceremonia oficială de plecare de la Berlin, relatează AFP.

Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a ales piesa ”Wind of change” a trupei Scorpions, o baladă emblematică a Căderii Zidului Berlinului, la ceremonia oficială de plecare de la Berlin, relatează AFP.

Cântecul acestei trupe din Hanovra, în nordul Germaniei, a fost interpretat de fanfara armatei germane în cadrul unei ceremonii cu onoruri militare, joi, la care a asistat cancelarul Angela Merkel.

Das höchste Zeremoniell der : Mit dem Großen und „Wind of change“ wird Ursula von den Soldatinnen und Soldaten verabschiedet. Sie war fünfeinhalb Jahre lang Bundesministerin der Verteidigung.

— Steffen Seibert (@RegSprecher)

Această ceremonie, cea mai prestigioasă a armatei, este organizată în mod tradiţional la plecarea din funcţie a şefilor de stat şi cancelarilor.

Invitatul de onoare poate cere câteva piese muzicale, la alegere, fanfarei Bundeswehr.

”Wind of change” (”Vântul schimbării”) a devenit imnul păcii, după Căderea Zidului Berlinului, în 1989, de la care Germania se pregăteşte să sărbătorească în această toamnă 30 de ani.

Ursula von der Leyen, care i-a predat ştafeta la Ministerul Apărării protejatei cancelarului Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), ”nu a ales cântecul pentru că este un succes mondial al unui grup care provine din regiunea Hanovra, ca ea”, a apreciat cântăreţul trupei Klaus Meine, într-un interviu acordat joi agenţiei DPA.

”Cântecul are o semnificaţie mai profundă, în special cu privire la noua sa funcţie la şefia Comisiei Europene”, a apreciat el.

”Visul păcii continuă să trăiască din generaţie în generaţie”, apreciază el.

Von der Leyen, vizibil emoţionată, a vrut să asculte ”Oda bucuriei”, Simfonia a IX-a a lui Beethoven, imnul european, şi ”Ave verum” de Mozart.

Predecesorul său, Thomas de Maizières, a surprins, la rândul său, alegând ”Live is Life”, un cântec al trupei pop austriece Opus, la ceremonia plecării sale. Înaintea sa, Karl-Theodor zu Guttenberg, nevoit să demisioneze din cauză că şi-a plagiat teza de doctorat, a ales piesa clasică de rock ”Smoke on the Water” a Deep Purple.

Sursa : news.ro

Kim Jong Un urmăreşte mesajele lui Donald Trump pe Twitter?... Adresa Trump Tower din New York ar putea deveni "725 avenue Obama", în baza unei petiţii online...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x