Ursula von der Leyen promite un nou mecanism care să monitorizeze respectarea statului de drept

Ea a precizat că va susţine un mecanism pentru monitorizarea statului de drept în UE, însă doreşte înfiinţarea unui nou mecanism faţă instrumentele existente. „Justiţia este oarbă, ea va apăra statul de drept oricând va fi atacat”, a afirmat von der Leyen.

Fostul ministru al Apărării din Germania, Ursula von der Leyen, nominalizată la conducerea Comisiei Europene, a ţinut un discurs în faţa Parlamentului European în care a promis o poziţie fermă privind statul de drept, egalitate de gen între comisarii din echipa sa şi triplarea bugetului pentru programul Erasmus, informează Politico.

În ceea ce priveşte egalitatea de gen, von der Leyen a declarat: „Noi reprezentăm jumătate din populaţie” pentru ca apoi să promită că echipa sa de comisari va fi compusă dintr-un număr egal de femei şi bărbaţi. În cazul în care nu vor fi propuse destule femei, ea a precizat că nu va ezita să ceară noi propuneri.

Von der Leyen a făcut apel la UE să se alăture Convenţiei de la Istanbul privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Ea a promis să tripleze bugetul programului educaţional Erasmus.

În ceea ce priveşte statul de drept, ea a avut o abordare fermă: „Nu pot exista compromisuri când vine vorba de respectarea statului de drept – niciodată nu vor exista”.

Ea a precizat că va susţine un mecanism pentru monitorizarea statului de drept în UE, însă doreşte înfiinţarea unui nou mecanism faţă instrumentele existente.

„Justiţia este oarbă, ea va apăra statul de drept oricând va fi atacat”, a afirmat von der Leyen.

În ceea ce priveşte migraţia, ea a afirmat: „Pe mare, avem datoria să salvăm vieţi. În tratatele noastre şi în convenţii există datoria legală şi morală să respectăm demnitatea fiecărei finţe umane. UE are nevoie de graniţe umane”.

„Trebuie să salvăm persoanele, dar salvatul nu este de ajuns”, a afirmat ea, cerând continuarea luptei împotriva traficanţilor de persoane şi un sistem „comun” modernizat de azil valabil pentru întreaga UE.

„Sunt conştientă de cât de controversate sunt aceste probleme”, a precizat ea.

De asemenea, von der Leyen s-a arătat dispusă să accepte o amânare a Brexitului: „Voi fi pregătită pentru o nouă amânare dacă va fi nevoie de mai mult timp, pentru un motiv bun”

Von der Leyen a promis, din nou, să reformeze sistemul „spitzenkandidat” la viitoarele alegeri: „Trebuie să facem ca lucrurile să fie mai vizibile pentru un electorat mai larg”, a afirmat ea.

Citește și
Horoscop 27 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 27 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Mai multe articole

De asemenea, ea a promis că va oferi mai multă putere Parlamentului pentru a iniţia legi: „Da, susţin un drept de iniţiat legi pentru Parlamentul European”.

Sursa : news.ro

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri