Antena Căutare

Scandal de proporții în UE. Vaci bolnave, tăiate în abatoarele poloneze, exportate în mai multe țări europene

Carnea provenită de la vaci bolnave este amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase, în abatoarele din Polonia, apoi scoasă pe piață și chiar exportată în mai multe țări din UE.

Carnea provenită de la vaci bolnave este amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase, în abatoarele din Polonia, apoi scoasă pe piață și chiar exportată în mai multe țări din UE.

Scandalul a căpătat amploare, deoarece Polonia este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de vită din Uniunea Europeană. Ioana Ţigănilă vine cu detalii, dar şi cu imagini care vă pot afecta emoţional.

Un jurnalist polonez s-a angajat măcelar într-un abator şi a filmat cu o cameră ascunsă ce se întâmplă acolo.

Imaginile sunt cumplite, în timpul nopţii erau aduse vaci care nu puteau sta în picioare, erau sacrificate iar de pe carcase erau tăiate bucăţile de carne ce păreau bolnave sau vătămate. Dimineaţa, un veterinar punea stampila de siguranţă fără să facă vreun control. Această carne ar putea fi un risc pentru sănătate.

Această practică este răspândită în toată industria cărnii de vită din Polonia, fiind foarte profitabilă, în condițiile în care o vacă bolnavă este de 5-6 ori mai ieftină decât una sănătoasă, iar carnea poate fi vândută la acelaşi preţ. Un abator care taie doar animale sănătoase câştigă anual sub 82 de mii de euro, dar unul care acceptă şi vaci bolnave poate ajunge la un profit şi de 580 de mii de euro.

Finlanda, care importă foarte mult de acolo, a cerut deja o anchetă internă pentru a vedea ce a ajuns în magazine.

Actorul care-l joacă pe "El Chapo" în "Narcos" a mers la procesul renumitului traficant. Reacția lui... Un fost deținut a dat Ministerul Justiției în judecată. Ce traume acuză bărbatul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x