Antena Căutare

Valentin Ceausescu: "Lumea ma intreaba de ce nu candidez la Presedintie"

Criza economica si severele masuri de austeritate au alimentat, in Romania, nostalgia fata de comunism. Aceasta este tema unui amplu articol publicat in editia online a cotidianului Washington Post.

Atat de profund este, pentru unii romani, sentimentul de regret fata de ceea ce ei numesc "vremurile bune de altadata", incat oamenii cocheteaza cu ideea de a avea din nou la putere un membru al familiei Ceausescu. O spune insusi Valentin Ceausescu, pentru Associated Press.

"Multi oameni vin la mine si ma intreaba: «De ce nu candidati la presedintie»", declara Valentin Ceausescu. Fiul fostului dictator insista insa ca nu-l intereseaza politica, dar spune ca i s-a confirmat, astfel, la prima mana, schimbarea prin care trece o parte a electoratului.

"Indecizia actualului Guvern ii face pe oameni sa tanjeasca dupa un erou intr-o tara care, in mod traditional, a cautat sa aiba lideri extrem de puternici si ambitiosi, fie ca a fost vorba despre domnitorul Vlad, care ii invingea pe turci in epoca medievala sau despre Ceausescu, cel care a sfidat Kremlinul si si-a asigurat o anumita autonomie in cadrul blocului sovietic", mai scrie Washington Post, subliniind ca discrepanta dintre ce asteptau si ce-au primit romanii dupa momentul decembrie 1989 este unul dintre motivele care alimenteaza dezamagirea si lehamitea.

"In anii '90 am crezut ca va exista concurenta reala, corecta. Am crezut ca cei care chiar pun osul la treaba vor avea succes in orice vor face. Ceva asemanator visului american. Mi-am dat seama, mai tarziu, ca in Romania s-au imbogatit doar impostorii, fostii securisti si hotii. Si ca au ajuns sa conduca tara. Atunci mi-am pierdut speranta nu atat pentru mine, cat pentru copiii mei", declara, pentru jurnalistii americani, arhitectul Valentina Lupan.

Sursa: Jurnalul National

Bulgaria a confirmat aparitia unui al doilea focar al febrei aftoase... VIDEO! Un iaht s-a scufundat cu tot cu capitan in Australia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x