Antena Căutare

Vaticanul critica acordarea premiului Nobel pentru Medicina

Purtatorii de cuvant ai Vaticanului s-au declarat extrem de iritati de atribuirea premiului Nobel pentru Medicina profesorului britanic Robert Edwards, pentru reusita sa in fecundarea artificiala, informeaza Il Messaggero.

Presedintele Academiei Pontificale pentru Viata, Monseniorul Ignacio Carrasco de Paula considera ca desemnarea lui Edwards este inacceptabila si ca cercetarile lui stau la originea pietei de ovocite", a embrionilor abandonati in congelatoare din intrega lume si care o mare parte sfarsesc prin a muri.

Cu toate acestea, Vaticanul recunoaste valoarea lui Robert Edwards ca cercetator, afirmand totusi ca acesta nu a facut o descoperire revolutionara, ci a pus in aplicare ceva ce exista in om, depasind limitele etice. Intreaga lume universitara catolica s-a asociat acestor critici ale Vaticanului.

Contrar acestor acuze aduse de biserica, institutul Karolinska din Stockholm, care a decernat Premiul Nobel pentru Medicina fiziologistului britanic, a declarat ca descoperirile lui Edwards au adus, pe langa inovatie, si solutia pentru cuplurile care isi doresc un copil dar nu il pot avea din cauza sterilitatii.

"Lucrarile lui Robert Edwards au facut posibila tratarea sterilitatii, o boala ce afecteaza o mare parte din umanitate - peste 10% din cuplurile din lumea intreaga", au declarat purtatorii de cuvant ai institutului.

Robert Edwards, in varsta de 85 de ani este castigatorul Premiului Nobel pentru Medicina pe 2010, pentru cercetarile sale care au permis nasterea copiilor in mediul vitro.

Medvedev si Ianukovici vor pod intre peninsula Crimeea si sudul Rusiei... Irakul are cu 24% mai mult petrol decat se estimase initial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x