Antena Căutare

Vaticanul va beatifica un martir din Romania

Episcopul martir Johann Scheffler va fi proclamat, anul viitor, pe 3 iulie, Fericit al Bisericii Catolice. Congregatia pentru Cauzele Sfintilor de la Vatican este aproape de finalizarea dosarelor de beatificare ale martirilor Bisericii Catolice din Romania, care au suferit pentru credinta in timpul comunismului, relateaza Romania Libera in editia online.




Pentru ca cei mai multi credinciosi care au fost pastoriti de episcopul Johann Scheffler erau de origine maghiara, la ceremonie va fi cu siguranta invitat cardinalul Peter Erdo, primatul Ungariei.

Papa Benedict al XVI-lea a aprobat in iule 2010 decretul de beatificare a episcopului Johann Scheffler, care va fi pomenit de maghiarii satmareni sub numele de Fericitul Janos Scheffler.

Initiatorul procesului de canonizare a fost regretatul episcop Pal Reizer. Procesul de canonizare a inceput dupa caderea comunismului, la reinfiintarea Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare.

Foto: dailymail.co.uk

VIDEO! Bataie in Parlamentul ucrainean. Trei alesi s-au ales cu fracturi craniene!... Vremea rea inchide aeroportul din Sofia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x