Antena Căutare

Veneția se pregătește pentru o nouă inundație. Bilanţul dezastrului din ultimele zile este șocant

Veneţia se pregăteşte să înfrunte din nou invazia apelor, din cauza vântului puternic din larg.

Astăzi, în momentul fluxului maxim, specialiştii se aşteaptă ca mareea să urce până la un metru şi 60 de centimetri peste nivelul mării. În timp ce se întăresc măsurile de protecţie, autorităţile încearcă să facă bilanţul dezastrului din ultimele zile.

Pe veneţieni îi aşteaptă iar o zi grea. Piaţa San Marco a fost din nou inundată. Iar sub efectul vântului intens, care ar putea dura chiar şi 18 ore, este pericol ca apele să năvălească din nou în locuinţele şi magazinele din care tocmai s-au retras. Oamenii abia au început să evalueze pagubele.

În medie, este nevoie de 60.000 de euro pentru fiecare biserică. Prin urmare, dacă înmulţim cu 60, ajungem la 3,6 milioane numai pentru primele lucrări de curăţenie, desalinizare şi punere în siguranţă.

Până la sosirea fondurilor, cel mai preţios ajutor pentru muzee şi instituţiile de cultură afectate de inundaţii vine de la voluntari. După un apel pe reţelele de socializare, la Conservatorul din oraş oamenii au ajutat la salvarea instrumentelor şi partiturilor de o valoare nepreţuită.

Veneţienii încearcă să rămână optimişti şi, chiar dacă acum inundaţiile par fără sfârşit, speră ca oraşul lor să-şi recapete strălucirea.

Citește și:

Veneția, calvar fără sfârșit! Nivelul mării a urcat iar și a inundat 70 la sută din centrul oraşului

Violențe la Paris. Polițiștii au arestat peste 105 perosane, la un an de la protestele „Vestelor Galbene”... „Vestele galbene” readuc haosul la Paris. Forțele de ordine au ripostat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x