Venezuela: Nicolas Maduro acuză SUA că încearcă să distrugă programul de ajutoare alimentare al statului

 

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat joi Statele Unite că încearcă să distrugă un program de ajutoare alimentare al statului care aduce hrană pentru şase milioane de familii, relatează Reuters.

Washingtonul pregăteşte sancţiuni şi urmează să pună sub acuzare mai mulţi oficiali venezueleni suspectaţi că se folosesc de programul de ajutoare alimentare pentru a spăla bani pentru guvernul lui Maduro, conform unor surse.

Măsurile împotriva acestui program, cunoscut drept CLAP în Venezuela, sunt aşteptate să fie implementate în următoarele 90 de zile, conform surselor.

„SUA pregătesc sancţiuni pentru a distruge sistemul CLAP”, a declarat Maduro într-un discurs televizat.

„Faceţi ce vreţi, Venezuela va continua cu Comitetele de Producţie şi Provizii Locale”, a afirmat el făcând referire la programul CLAP.

Programul implică vânzarea de cutii cu alimente la preţuri subvenţionate care includ produse precum orez, paste, ulei şi lapte praf. Unele produse sunt importate din ţări precum Turcia, Mexic, Columbia şi Brazilia.

Maduro a lansat acest program în 2016 ca răspuns la criza alimentară şi preţurile din ce în ce mai mari la alimente. Criticii susţin că programul este de fapt un soi de control social pentru a pune presiune pe cei care beneficiază să susţină partidul aflat la putere.

Sursa: News.rofacebook whatsapp twitter pinterest