Căutare Live

Veste tristă! A murit una dintre cele mai respectate femei din politică! Winnie Mandela s-a stins la 81 de ani!

Activista anti-apartheid Winnie Mandela. fosta soţie a lui Nelson Mandela, a murit la vârsta de 81 de ani, conform asistentului ei personal, scrie BBC.

Ea este fosta soţie a primului preşedinte de culoare din istoria Africii de Sud, Nelson Mandela.

Cei doi au fost un simbol pentru lupta contra apartheidului, o politică de segregare rasială practicată până în anul 1991 de guvernul sud-african, timp de 30 de ani.

Totuşi, în ultimii ani reputaţia ei a suferit din punct de vedere legal şi politic.

Purtătorul de cuvânt al familiei Mandela, Victor Dlamini, a afirmat într-un comunicat: „A murit în urma unei boli prelungite, din cauza căreia a fost internată de mai multe ori în spital de la începutul anului”.

„A murit în pace luni după-amiază înconjurată de familie şi de cei apropiaţi”, a adăugat el.

Winnie Mandela s-a născut în anul 1936 în estul Cape Town, cunoscut atunci sub denumirea de Transkei.

Ea era asistentă socială când l-a cunoscut pe Nelson Mandela în anii 50. Cei doi au fost căsătoriţi timp de 38 de ani, deşi 30 de ani au fost separaţi din cauza faptului că fostul preşedinte a fost închis.

Deşi s-au despărţit la doi ani după eliberarea lui, ea a păstrat numele de familie şi a ţinut legătura cu el.

A apărut avionul Apocalipsei! „Locul în care sunteți dispare complet dacă veți vedea această aeronavă... furioasă”... Migranții din Germania primesc bani să se întoarcă acasă. Nemții îi ajută să-și facă propria afacere: "Este mai ren...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri