Antena Căutare

Veterani ruşi îi cer lui Putin să amâne defilarea militară de la 9 mai, prevăzută în continuare să marcheze la Moscova 75 de ani de la capitularea celui de-al Treilea Reich în faţa URSS

Organizaţii ale veteranilor ruşi îl îndeamnă pe Vladimir Putin să amâne defilarea militară de la 9 mai care urmează să marcheze 75 de ani de la victoria împotriva naziştilor, din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

Reprezentanţi ai mai multor organizaţii de veterani i-au cerut miercuri, într-o scrisoare, liderului de la Kremlin ”să ia această decizie dificilă dar dreaptă” - în contextul în care evenimentul este în continuare programat, în pofida izolării impuse locuitorilor Moscovei în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

Această defilare este o mare adunare patriotică în Rusia, prezidată cu mare pompă de către Vladimir Putin.

Ceremoniile din acest an sunt deosebit de importante, în contextul în care este vorba despre marcarea a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste.

”Vă cerem (...) să organizaţi o defilare militară la altă dată, când, potrivit situaţiei epidemiologice, defilarea nu va fi o ameninţare, ci o adevărată sărbătoare pentru pacea şi securitatea tuturor participanţilor”, scriu aceşti foşti combatanţi în scrisoare, citată de agenţiile ruse.

”Acest apel va fi examinat”, a declarat pentru agenţia rusă de ştiri Tass un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Defilarea militară de la 9 mai comemorează capitularea celui de-al Treilea Reich în faţa URSS.

Kremlinul nu a anulat defilarea, care este programată în continuare să aibă loc.

Numeroşi demnitari străini, inclusiv preşedintele francez Emmanuel Macron, şi-au confirmat prezenţa, înainte de pandemie.

Sursa : news.ro

Ambasada României la Moscova anunţă că a finalizat lista nominală a celor peste 20.000 de prizonieri de război şi civili... OMS: Consumul de alcool creşte riscul de contractare a Covid-19 şi înrăutăţeşte efectele bolii...
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor...
Horoscopul zilei de 29 mai 2023. Scorpionii reușesc să-și crească veniturile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 mai 202 spune că nativii din zodia Scorpionului reușesc să-și crească...
Parteneri
7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x