Antena Căutare

VEZI topul Forbes al celor mai puternici oameni din lume!

Presedintele chinez, Hu Jintao, este cel mai puternic om de pe planeta, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes. Liderul Chinei a reusit sa-l devanseze pe Barack Obama, intr-un top care include importanti oameni politici, figuri religioase si chiar infractori.

Potrivit Forbes, liderul politic al tarii cu cel mai mare numar de locuitori din lume exercita un "control aproape dictatorial asupra 1,3 miliarde de persoane", adica a cincea parte din populatia planetei. Hu Jintao poate "devia rauri, poate cladi orase, poate inchide disidenti si cenzura Internetul fara amestecul birocratilor pisalogi si al tribunalelor", sustin jurnalistii Forbes.

In plus, Jintao opune rezistenta presiunilor exercitate de SUA privind schimbarea ratei de schimb si conduce cea mai mare armata din lume ca marime.

Anul trecut, liderul clasamentului intocmit de Forbes a fost Barack Obama. Popularitatea si influenta presedintelui SUA au scazut semnificativ in 2010, plasandu-l pe locul ar doilea anul acesta. Cu toate acestea, Obama "se poate consola cu faptul ca ramane comandantul-sef al celei mai puternice armate, liderul al celei mai mari si dinamice economii", sustin ziaristii americani.

Pe cel de-al treilea loc al clasamenzului s-a situat regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Abdul Aziz al Saud, acesta fiind urmat de premierul Rusiei, Vladimir Putin.

Cei mai puternici 10 oameni din lume:

1. Hu Jintao

2. Barack Obama

3. Abdullah bin Abdul Aziz ( regele Arabiei Saudite)

4. Vladimir Putin

5. Papa Benedict al XVI-lea

6. Angela Merkel

7. David Cameron

8. Ben Bernanke

9. Sonia Gandhi

10.Bill Gates

Clasamentul a fost realizat pe baza urmatoarelor criterii: influenta asupra unui numar mare de persoane, resursele financiare, exercitarea puterii in zone multiple si manifestarea activa a puterii.

Ayman al-Zawahiri cere razbunarea unui om de stiinta pakistanez condamnat in SUA... Doi tineri greci, inculpati pentru terorism in cazul coletelor-capcana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x