Antena Căutare

Vezi topul GAFELOR lui Silvio Berlusconi!

Silvio Berlusconi a parasit fotoliul de premier al Italiei pe usa din spate, dupa 17 ani de politica la varf si 8 ani si jumatate de sefie a Guvernului. De-a lungul anilor insa, "Il Cavaliere" a jignit, amuzat si ingrijorat milioane de compatrioti, dar si pe unii dintre liderii lumii.


Insulte pentru germani

"Stiu ca in Italia se face un film despre lagarele de concentrare naziste. O sa te propun pentru un rol de kapo, ai fi perfect", ii propunea Berlusconi lui Martin Schulz, parlamentar european din partea Germaniei.

Germanii au cerut explicatii oficiale, iar premierul italian si-a cerut scuze.

In cadrul unui summit NATO, Berlusconi a lasat-o pe Angela Merkel sa-l astepte mai mult de 15 minute, timp in care a vorbit la telefonul sau mobil.



Fata in fata cu Obama

Dupa un summit G20, care avusese loc in Statele Unite, Berlusconi a declarat la Milano ca "aduce vesti de la o persoana bronzata...Barack Obama".

Referindu-se la sotia acestuia, Berlusconi a continuat: "poate nu va vine sa credeti, dar merg la plaja impreuna - si sotia lui este bronzata".

Patimile lui Berlusconi

In ciuda imaginii de impatimit al lumii materiale, Berlusconi considera ca s-a sacrificat, pentru binele poporului sau.

In 2006, se plangea: "sunt Hristosul politicii. Sunt o victima tacuta, indur totul, ma sacrific pentru toti ceilalti".

Trei ani mai tarziu, afirma ca este persoana cea mai persecutata din istoria omenirii.

Si poate ca nu e foarte departe de adevar. La o intalnire cu electoratul din Milano, a fost lovit cu un model al catedralei orasului. S-a ales cu nasul spart si fara doi dinti.

Indepartarea Chinei

"Sunt acuzat ca am declarat ca, in trecut, comunistii chinezi obisnuiau sa isi manance copiii, dar cititi Cartea Neagra a Comunismului si veti descoperi ca in China lui Mao, nu isi mancau copiii, dar ii fierbeau si ii foloseau la fertilizarea pamantului".

Asta spunea Silvio Berlusconi inainte de alegerile din 2006. Mai mult decat atat, era in mijlocul "Anului Italiei in China", un program sponsorizat de guvern pentru a ajuta asiaticii sa inteleaga mai bine cultura italiana.

Berlusconi, revoltat

Intr-o conversatie telefonica inregistrata de politie, la mijlocul anului 2011, Berlusconi spunea ca s-a saturat de tara sa. "In cateva luni, voi pleca sa-mi vad de treaba mea".



Financiarul


Libia: Arme chimice ascunse de Gaddafi, descoperite de CNT... Austeritatea creste tensiunea: Atentat cu bomba, la Atena...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x