Antena Căutare

Vicepremierul rus: Rusia este gata sa asigure toate nevoile de gaz ale Chinei

Rusia este gata sa livreze Chinei intreaga cantitate de gaze naturale pe care aceasta tara o utilizeaza, a declarat vicepremierul rus Igor Secin, care face parte din delegatia ce il insoteste pe presedintele Dmitri Medvedev in vizita sa in China.

"Noi vrem sa confirmam faptul ca Rusia este gata sa asigure in volum complet Chinei intreaga cantitate de gaze naturale de care ea are nevoie", a precizat Secin, citat de gazeta-ru. "Colaborarea in domeniul gazelor naturale are perspective strategice", a subliniat el.

Igor Secin a indicat ca nevoile de gaz ale Chinei sunt estimate la 90 de miliarde de metri cubi pe an si ca, in ultimii cinci ani, consumul de gaze naturale in China s-a dublat.

"Astazi, principala sursa de energie in China este carbunele Aceasta inseamna ca practic nu exista nicio restrictie la cresterea consumului de gaz in China", a mai declarat vicepremierul rus.

Acelasi oficial, citat de ITAR-TASS, a indicat ca Rusia intentioneaza sa inceapa livrarile de gaz in China in 2015, iar pana la mijlocul anului 2011 sa incheie contractele comerciale in acest sens.

Din delegatia numeroasa care il insoteste pe presedintele Medvedev in China mai fac parte si directorul Gazprom, Aleksei Miller, si cel al Lukoil, Vaghit Alekperov.

Sursa: Jurnalul National

Rusia asteapta reluarea construirii centralei de la Belene... Italia: Demonstratie de amploare impotriva mafiei la Reggio Calabria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x