Antena Căutare

Vicepremierul Ungariei: "Realitatea" Tinutului Secuiesc trebuie respectata

Zsolt Semjen crede ca reorganizarea administrativa a tarii noastre ar reprezenta o amenintare pentru etnicii maghiari din Transilvania si Tinutul Secuiesc. El a avertizat ca acest proiect ar modifica harta etnica, iar proportia maghiarilor in noile unitati administrative ar scadea dramatic.

"Este o problema de viata si de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorica a Tinutului Secuiesc si judetele populate de etnici maghiari sa ramana unite. Romania si-a asumat angajamente internationale sa nu schimbe fortat harta etnica", a declarat vicepresedintele ungar.

Zsolt Semjen a subliniat ca au mai existat planuri de acest fel si ca este greu de spus cat de serioase erau in contextul politic "furtunos", scrie Mediafax.

Potrivit vicepremierului ungar, planul reaminteste de masurile antimaghiare din vreamea regimului Ceausescu, cand regiunea autonoma Mures a fost desfiintata. Pozitia Ungariei este ca, indiferent daca vor fi operate aceste modificari, "realitatea" Tinutului Secuiesc trebuie respectata.

sursa: Jurnalul National

foto: hungarianambiance.com

Beijingul trimite un vas redutabil in teritoriul disputat din Marea Chinei de Sud... Premierul grec Georges Papandreou remaniaza Guvernul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x