Antena Căutare

Vicepreşedintele american Mike Pence a reasigurat Polonia de angajamentul SUA de a o proteja de Rusia

Vicepreşedintele american Mike Pence a reasigurat, luni, Polonia de angajamentul SUA de a o proteja de Rusia, afirmând că aliaţii trebuie ”să rămână vigilenţi” faţă de amestecul Moscovei în alegeri şi să lucreze la independenţa energetică faţă de Rusia, transmite Reuters.

Vicepreşedintele american Mike Pence a reasigurat, luni, Polonia de angajamentul SUA de a o proteja de Rusia, afirmând că aliaţii trebuie ”să rămână vigilenţi” faţă de amestecul Moscovei în alegeri şi să lucreze la independenţa energetică faţă de Rusia, transmite Reuters.

Aflat la Varşovia într-o vizită de două zile, Pence a vorbit la câteva zile după ce preşedintele Donald Trump i-a nemulţumit pe aliaţii SUA cerând ca Rusia să fie reprimită alături de Grupul celor mai dezvoltate şapte state ale lumii.

”În contextul eforturilor de amestec în alegerile din Europa şi din jurul lumii, este timpul să fim vigilenţi în privinţa intenţiilor şi acţiunilor Rusiei”, a spus Pence.

Apelul lui Trump pentru reprimirea Rusiei la G7 a fost respins de alţi membri.

Întrebat despre acest lucru, preşedintele polonez Andrzej Duda a spus că acţiunile Moscovei în Ucraina au ridicat întrebarea dacă relaţiile cu Rusia ar trebuie să fie ”ca de obicei”.

”Din nefericire, în ultimii câţiva ani, Rusia a întreprins acţiuni care nu pot fi ignorate de nimeni care respectă legile internaţionale. În acest context, trebuie să ne întrebăm dacă asta înseamnă că putem aborda Rusia ca de obicei”, a declarat Duda într-o conferinţă de presă comună cu Pence.

Polonia este văzută ca fiind unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Washingtonului din Europa şi mizează pe Statele Unite pentru sprijin, având opinii similare în probleme precum schimbările climatice, energie şi avorturi.

Statele Unite au acceptat să îşi mărească prezenţa militară în Polonia, din cauza îngrijorării Varşoviei după anexarea Crimeii de la Ucraina, în 2014.

”Ştim că mai sunt multe de făcut pe multe fronturi, pentru că, în pofida anilor de negocieri, forţele ruseşti încă ocupă în mod ilegal mari părţi din Georgia şi Ucraina. Adevărul este că Moscova încearcă să ne divizeze alianţa, acum prin intermediul rezervelor sale de petrol şi gaze. Polonia a adoptat o poziţie fermă şi trebuie să promovăm independenţa energetică şi securitatea”, a mai spus Pence.

Vicepreşedintele american vizitează Polonia într-o deplasare care trebuie făcută iniţial de Trump, pentru comemorarea a 80 de ani de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, la 1 septembrie 1939. Trump şi-a anulat vizita din cauza uraganului Dorian.

Pence a semnat un acord de cooperare cu Polonia pentru a proteja reţelele de telefonie mobilă de spionaj. Statele Unite îşi presează aliaţii să interzică utilizarea echipamentelor grupului chinez Huawei Technologies, cel mai mare furnizor mondial de echipamente de telecomunicaţii, pentru reţelele 5G.

Sursa : news.ro

Proiect: Statele Unite vor retrage aproape 5.000 de soldaţi şi vor închide cinci baze din Afganistan, pe parcursul a 135... Peste 60 de zboruri au fost afectate luni de o grevă la aeroportul Schiphol din Amsterdam; problemele vor continua în ac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x