Antena Căutare

VIDEO! 11 septembrie: Al Qaeda a difuzat testamentele a doi dintre teroristii kamikaze

Organizatia teorista Al-Qaeda a difuzat o inregistrare video ce contine testamentul a doi dintre autorii atentatelor de la 11 septembrie 2001, care afirma ca au condus actiunea in cadrul razboiului de alungare a fortelor americane din Peninsula Araba, informeaza centrul de supraveghere a site-urilor islamiste, SITE, citat de AFP.

Salim al-Hazmi si Khaled al-Mihdar, doi dintre cei 19 pirati ai aerului care au deturnat patru avioane pe 11 septembrie, isi citesc testamentul in aceasta inregistrare produsa de catre As-Sahab, aripa mediatica a Al-Qaeda.

Mihdar, in tinuta militara, cu un turban alb pe cap si avand alaturi o mitraliera, afirma ca citeste testamentul pe 21 Safar anul 1422 dupa Hegira, mai exact 26 aprilie 2001. Sauditul sosise in Statele Unite in ianuarie 2000. "Liderii arabi (...) au mers departe in tradarea natiunii lor si au permis americanilor crestini sa puna piciorul in leaganul celor doua locuri sfinte" islamului, Mecca si Medina, afirma el.

Hazmi, de asemenea saudit, care apare purtand o tunica maro si un turban negru, afirma ca actiunea sa se inscrie "in cadrul jihadului impotriva Statelor Unite si celor care le sustin". "Moscheea Al-Alqsa (la Ierusalim) este profanata (...) si Peninsula Araba este plina de trupe americane si britanice care-l combat pe Allah", afirma el. El asigura ca actiunea sa are drept tel "sa redea demnitatea musulmanilor si sa alunge din Peninsula Araba" trupele occidentale.

Aproximativ 3.000 de persoane au murit la New York, Washington si Shanksville, in Pennsylvania, in atentatele din 11 septembrie comise de Al-Qaeda. Cincisprezece dintre cei 19 autori ai atentatelor erau sauditi.

Panica la metroul din Roma: Un roman a comis un jaf cu un pistol de jucarie ... CIA: Romania, o masina de spalat banii obtinuti din traficul de droguri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x