Antena Căutare

VIDEO! Albinosii, rapiti si ucisi in Africa

Un caz cutremurator atrage atentia asupra soartei africanilor albinosi - nascuti cu pielea de culoare deschisa, din cauza unei afectiuni genetice. Acestia sunt de multe ori rapiti si ucisi, fie din cauza superstitiei ca ar aduce ghinion, fie pentru ca vindecatorii traditionali sa le foloseasca organele pentru farmece si licori magice.

In marele port Mombasa, din Kenya, o fetita suferinda de albinism a disparut de mai multe saptamani, dupa ce mama ei, ea insasi albinos, a dus-o la biserica.

Femeia este convinsa ca insusi pastorul bisericii i-a rapit fetita, pentru a o vinde, din cauza culorii sale neobisnuite. Politia locala a deschis o ancheta care n-a ajuns la niciun rezultat. Oamenii legii se feresc sa-l acuze pe pastor.

Infuriati de nepasarea politiei, vecinii femeii au luat legea in propriile lor maini si au dat foc bisericii, care nu era, de altfel, decat o baraca putin mai rasarita. Mania lor este intru-totul justificata.

In tari ca Tanzania sau Burundi s-au inregistrat adesea cazuri de albinosi ucisi la comanda unor vraci traditionali, care sustin ca organele lor au proprietati vindecatoare. Acesta este, insa, cel mai grav asemenea caz consemnat in Kenya. Deocamdata, politia nu poate spune altceva decat ca ancheta continua.

VIDEO! Cursa nebuna a unui evadat din SUA... VIDEO! Un OZN care merge cu viteza foarte mare, surprins in Chile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x