Antena Căutare

VIDEO! Au apărut imaginile în care ambasadorul Rusiei a fost împușcat! Atacatorul ar fi strigat: ”Aceasta este răzbunarea pentru Alep!”

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a murit într-un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat la o expoziţie de artă din metropola Ankara. Autorităţile turce suspectează că atacatorul înarmat este un militant islamist, transmite presa turcă.

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a murit într-un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat la o expoziţie de artă din metropola Ankara. Autorităţile turce suspectează că atacatorul înarmat este un militant islamist, transmite presa turcă.

Potrivit mas-media, agresorul l-a împușcat pe diplomatul rus în spate, în momentul în care acesta rostea un discurs în deschiderea expoziției.

UPDATE 20.23: Bărbatul care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei avea 22 de ani şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara

Bărbatul care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei în Turcia Andrei Karlov avea 22 de ani, absolvise o şcoală de poliţie în urmă cu doi ani şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara, scrie avazturk.com.

Potrivit sursei citate, Mevlüt Mert Altıntaş s-a născut în 1994 la Aydin. În 2014, a absolvit Şcoala de Poliţie Ruştu Unsal din Izmir şi făcea parte din forţele antirevoltă din Ankara.

Agresorul ar fi strigat: ”Aceasta este răzbunarea pentru Alep!”

"Allah akbar! Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria! Atât timp cât localităţile noastre nu sunt în siguranţă nici voi nu veţi simţi gustul siguranţei. Daţi-vă înapoi. Pe mine mă va lua de aici doar moartea. Toţi cei vinovaţi pentru această cruzime vor da socoteală!", a strigat atacatorul în timp ce a deschis focul asupra ambasadorului, care ţinea un discurs în galeria din Ankara.

Imaginile surprinse chiar în momentul atacului au fost postate pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cotidianul Hurriyet, care citează o sursă de informație din cadrul Ambasadei ruse, subliniază că, potrivit primei versiuni, atacul a fost comis de un islamist radical.

Totodată, în timpul atacului au fost rănite alte câteva persoane.

Acest atac a avut loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus și iranian cu privire la Siria.

Imaginile distribuite pe reţelele sociale arată mai multe persoane rănite şi întinse pe podeaua galeriei de artă din Ankara.

Martorii susţin că atacatorul înarmat a scandat lozinci islamice înainte de a îndrepta arma spre ambasadorul Karlov.

Între timp, reprezentanţii administraţiei prezidenţiale ruse au anunţat că informaţiile legate de împuşcarea ambasadorului Karlov sunt studiate de către Vladimir Putin.

UPDATE: Ambasadorul Rusiei a murit după ce a fost împuşcat la o galerie de artă din Ankara... Război în lume? ”Considerăm că acesta este un atac terorist!” Prima reacție a Moscovei, după ce ambasadorul Rusiei a fos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x