Antena Căutare

VIDEO! Avion prabusit in SUA: "Un barbat a fost taiat in doua, e sange peste tot!"

Trei persoane au murit si alte cateva zeci au fost ranite vineri la Reno, in Nevada, dupa ce un avion care participa la un show aerian s-a prabusit in apropierea publicului, anunta BBC News.



Trei persoane si-au pierdut viata, iar alte 54 au fost transportate la spital, in stare foarte grava, potrivit directorului Asociatiei "Reno Air Racing", Mike Houghton.

Potrivit canalului de televiziune local KOLO, care citeaza surse medicale, bilantul ar putea creste dramatic, surse locale indicand ca 12 persoane ar fi murit si alte 75 fiind ranite.

Bilantul nu a fost confirmat inca de autoritati.

"A fost ca un masacru, ca si cum ar fi explodat o bomba. Un barbat a fost taiat in doua, e sange peste tot", a declarat Gerald Lent, un martor ocular, citat de Reno-Gazette Journal.

"Am vazut trupuri sfartecate...am luat un brat, un picior", a declarat pentru AFP Maureen Higgins, din Alabama, care vine la spectacol de 16 ani.

Pilotul avionului, decedat in urma accidentului, avea 80 de ani, potrivit MSNBC.

Organizatorii au afirmat ca accidentul a distrus aproape complet primele randuri ale tribunelor. O inregistrare video difuzata de televiziunile americane arata avionul - un Mustang P-51 din cel de-al Doilea Razboi Mondial - prabusindu-se in apropierea unei tribune, dupa ce intra in picaj in timpul zborului.

Un purtator de cuvant al organizatorilor a afirmat ca pilotul avionului se afla la al doilea zbor cand a transmis un apel de ajutor, inainte ca aparatul sa se prabuseasca. "Nu stim de ce s-a prabusit. Pilotul a lansat un apel de ajutor si a iesit din cursa", a adaugat el.

Sursa: Jurnalul National

Foto: BBC

VIDEO! Satelitul-deseu se apropie de Pamant mai rapid decat prevedea NASA... Turcia ameninta cu inghetarea relatiilor cu UE din cauza Ciprului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x