Antena Căutare

VIDEO! Bilantul tornadelor ucigase din SUA a ajuns la 12 victime

Cel putin 12 oameni au murit in urma unor tornade deosebit de violente care au strabatut, ieri, mai multe state din Vestul Mijlociu american. Doua orasele sunt distruse din temelii, iar zeci de persoane sunt ranite.

29 februarie s-a dovedit o data nefasta pentru mai multe orasele din Illinois, Kansas sau Kentucky. Chiar inaintea zorilor, tornadele au prefacut intregi cartiere in mormane de ruine. Sub efectul rafalelor de vant de pana la 270 de kilometri pe ora, casele explodau pur si simplu, in fata vecinilor ingroziti care apucasera sa se puna la adapost.

Un singur orasel cu 9000 de locuitori a pierdut sase oameni, ucisi de furtuna. Dar numarul victimelor putea fi si mai mare, data fiind amploarea dezastrului. Nu doar locuinte, ci si magazine, scoli si un spital au fost distruse sau grav avariate.
Una din localitatile devastate este Branson, din Missouri, un centru traditional al muzicii country.

Orasul a ramas fara cateva vestite sali de concert, chiar inainte de deschiderea sezonului turistic. Un muzician in turneu a scapat cu viata ca prin minune, dupa ce autobuzul in care se afla a fost ridicat si apoi trantit la pamant de tornada.

Meteorologii ii avertizeaza pe localnici sa ramana in alerta deoarece Vestul Mijlociu va fi, maine, tinta unui alt sistem de furtuni, la fel de puternic.




Foto:EPA/Intact Images

Nicolas Sarkozy a fost amenintat cu moartea... The Economist: Opozitia Romaniei fata de candidatura Serbiei la UE, o "reprezentatie penibila"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x