Antena Căutare

VIDEO! Cea mai mare centrala electrica bio din lume, devastata de un incendiu

Un incendiu de amploare a izbucnit in aceasta dimineata la cea mai mare centrala electrica din lume cu combustibil bio, aflata in Anglia la Tilbury. Peste 120 de pompieri au intervenit pentru a stinge flacarile.

Marea problema a echipelor de interventie este ca focarul incendiului se afla la o inaltime considerabila. Peste 4000 de peleti de lemn ard in depozitele centralei in acest moment.

David Johnson, seful pompierilor, a declarat presei ca inca nu au reusit sa controleze incendiul si se teme ca o sa mai dureze multe ore, daca nu chiar zile, pana cand focul va fi stins.

Centrala care a fost deschisa in anul 1969, folosea initial carbune, dar dupa modernizare si convertire s-a folosit combustibilul bio.

Statia produce energie suficienta pentru aproape 1,4 milioane de oameni, echivalentul a 80% din populatia Essex-ului. Conform planurilor centrala trebuie inchisa in anul 2015.


CE: Romania, la un pas de a fi data in judecata pentru netranspunerea directivelor privind piata energiei... Acord in UE, pentru aderarea Serbiei la aceasta comunitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x