Antena Căutare

VIDEO! Cel mai puternic om al Planetei a plâns la ultimul său discurs ca președinte al SUA. Obama: "Nu cedați în fața fricii!"

Preşedintele american Barack Obama, cu o cotă de popularitate de invidiat, dar învins din punct de vedere politic, şi-a luat la revedere de la naţiune marţi seară, lansând un nou apel către unitate şi spunând că nu şi-a abandonat viziunea pentru o schimbare progresistă, care, însă, vine în prezent cu o serie de avertismente, relatează CNN.

Preşedintele american Barack Obama, cu o cotă de popularitate de invidiat, dar învins din punct de vedere politic, şi-a luat la revedere de la naţiune marţi seară, lansând un nou apel către unitate şi spunând că nu şi-a abandonat viziunea pentru o schimbare progresistă, care, însă, vine în prezent cu o serie de avertismente, relatează CNN.

Cu vocea gâtuită uneori de emoţie, Obama şi-a trecut în revistă preşedinţia, marcată atât de succese, cât şi de eşecuri. Printre realizările enumerate s-au aflat Obamacare şi drepturile civile pentru minorităţile sexuale. El a subliniat, însă, că munca sa nu s-a încheiat.

Admiţând cu onestitate că discursul politic s-a înăsprit în cursul mandatelor sale, el i-a îndemnat pe americani să îşi reînnoiască eforturile pentru reconciliere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Democraţia nu cere uniformitate”, a spus liderul de la Casa Albă. “Fondatorii noşti s-au certat şi au făcut compromisuri şi s-au aşteptat ca şi noi să facem la fel. Însă a ştiut că democraţia necesită un simţ al solidarităţii – ideea că, în pofida diferendelor noastre externe, suntem împreună în asta, ne ridicăm şi cădem ca unul”, a adăugat el.

Admiţând că, deocamdată, politicile sale sunt blocate la Washington, Obama a recunoscut că “pentru fiecare doi paşi în faţă, avem senzaţia adesea că facem un pas în spate”.

“Democraţia se poate prăbuşi când cedăm în faţa fricii” (Barack Obama)

El şi-a îndemnat susţinătorii să fie vigilenţi şi să apere valorile americane de bază, care ar putea fi asediate. “Democraţia se poate prăbuşi când cedăm în faţa fricii”, a avertizat el, potrivit news.ro. “Deci, aşa cum noi, a cetăţeni, trebuie să rămânem vigilenţi în faţa agresiunii externe, trebuie să ne păzim împotriva unei slăbiri a valorilor care ne fac cine suntem”, a insistat preşedintele american.

De asemenea, el a avertizat în legătură cu o izolare a SUA, spunându-le democraţilor că numai prin implicarea în discursul politic real pot spera să reînnoiască viziunea bazată pe speranţă care l-a adus pe el la Casa Albă în urmă cu opt ani.

“După opt ani ca preşedinte al vostru, încă mai cred acest lucru”, a precizat el. “Şi nu este numai credinţa mea. Este inima bătând a ideii noastre americane – experimentul nostru îndrăzneţ de autoguvernare”, a adăugat Obama.

Discursul lui Obama este încununarea unui turneu de adio ce a durat câteva luni, marcat de interviuri în presa scrisă şi la posturile de televiziune, dar şi de eforturile Casei Albe de a documenta administraţia actuală. În toată această perioadă, el a încercat să sublinieze realizările preşedinţiei sale folosind date statistice care arată că ţara este într-o situaţia mai bună decât în urmă cu opt ani.

Credit foto: Hepta

Gerul polar şi ninsorile abundente continuă să facă victime în Europa... Fumătorilor nu le vine să creadă! Fumatul va fi interzis începând cu 2033...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x