Antena Căutare

VIDEO! Ceremoniile dedicate Jubileului Reginei continua

La Londra continua ceremoniile dedicate Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a: aniversarea a 60 de ani de domnie. Astazi, in mod exceptional, garda de onoare a Reginei va include si un escadron al politiei calare din Canada. Cu acest prilej se va consemna o premiera absoluta: la traditionala Schimbare a Garzii vor lua parte si femei.

Escorta suveranilor britanici este asigurata, inca din secolul al 17-lea, de Regimentul de Cavalerie al Casei Regale, celebru si datorita tinutei sale stralucitoare de ceremonie. Acum, regimentului i se vor alatura cativa canadieni din la fel de bine cunoscutul corp al Politiei Calare. Ei s-au antrenat cateva zile la Londra, pentru ca totul sa mearga perfect la Schimbarea Garzii.

Evenimentul aduce o noutate in protocol: pentru prima data, din garda Reginei vor face parte si femei, detasate de politia canadiana. Pe langa familiarizarea cu caii britanici, canadienii, mereu prietenosi cu publicul, au trebuit sa se adapteze si la regulile mai rigide ale garzii de onoare.

Politistii de peste Ocean iau parte la aceasta ceremonie pentru prima data din 1936. Ei au fost invitati dupa ce, in onoarea Jubileului de Diamant, Regina Elisabeta - care este si suverana Canadei - a fost numita oficial comandant suprem al armatei acestei tari.



35 de romi romani, expulzati de pe un teren privat din Marsilia... VIDEO! Egiptul isi alege presedintele pentru prima data in istorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x