Antena Căutare

VIDEO! COD ROȘU pentru traficul aerian după ce vulcanul Bardarbunga A ERUPT

Oficiul Islandez de Meteorologie a emis un cod roşu pentru traficul aerian după o erupţie subglaciară de proporţii reduse a vulcanului Bardarbunga, situat sub cel mai mare gheţar din Islanda, Vatnajökull, şi după înteţirea numărului de cutremure în zonă, transmite sâmbătă DPA.

Oficiul Islandez de Meteorologie a emis un cod roşu pentru traficul aerian după o erupţie subglaciară de proporţii reduse a vulcanului Bardarbunga, situat sub cel mai mare gheţar din Islanda, Vatnajökull, şi după înteţirea numărului de cutremure în zonă, transmite DPA

Autorităţile se tem de o eventuală erupţie de proporţii care ar putea perturba traficul aerian în nordul Europei şi al Atlanticului, provocând, în acelaşi timp, şi importante inundaţii din cauza topirii gheţarului, informează Agerpres.

În urmă cu câteva zile, autorităţile au ordonat evacuarea unei zone situate la nord de gheţarul Vatnajökull, de teama că o erupţie ar putea duce la topirea unei părţi din gheţar şi ar putea provoca inundaţii grave. Drumurile care duc către gheţar au fost închise, iar drumeţiile în zonă sunt interzise.

În 2010, erupţia vulcanului Eyjafjallajrokull din Islanda a dus la cea mai amplă operaţiune de închidere a spaţiului aerian din Europa pe timp de pace, care a durat peste o lună de zile, a presupus anularea a mai bine de 100.000 de zboruri şi a afectat opt milioane de pasageri.

TERIBIL! Trei civili au fost ucişi în explozii produse la Doneţk... Ucraina, măcinată de război! Un SPITAL din Doneţk, ţinta unor atacuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x