Antena Căutare

VIDEO: Copii romani, sclavi la cules in Marea Britanie

Sapte copii romani, dintre care unii aveau doar 9 ani, au fost fortati sa lucreze in conditii foarte aspre, la o ferma din Worcester, Marea Britanie, a anuntat ieri The Independent on Sunday.`

Autoritatile britanice i-au descoperit pe minori saptamana trecuta.Copiii faceau parte dintr-o echipa de 50 de muncitori romani care lucrau la adunat praz pe un camp din zona Kempsey, din Worcester.

Cei sapte minori, cu varste intre 9 si 15 ani, erau fortati sa lucreze incepand de la 7:30 dimineata, pana la lasarea serii, imbracati in haine subtiri de vara, in conditiile in care temperaturile coborau pana aproape de zero grade. Pe camp au fost gasite si cizme de cauciuc potrivite pentru copii in jurul varstei de 5 ani, ceea ce a facut autoritatile britanice sa concluzioneze ca si copii mai mici decat cei descoperiti au muncit in zona.

Investigatorii de la GLA (Gangmasters Licensing Authority), autoritatea britanica ce se ocupa de acordarea licentelor pentru lucratorii din agricultura, au declarat ca pana acum n-au mai fost descoperiti copii de varste atat de mici lucrand pe terenurile din Marea Britanie. Copiii erau adusi la lucru intr-o furgoneta si erau tinuti fara mancare si fara apa toata ziua. Sase dintre copii au fost preluati de o autoritate locala. Unii lucrau la ferma alaturi de parintii lor, iar altii venisera pe cont propriu.

Muncitorii le-au declarat celor de la GLA ca nu stiau exact cu cat sunt platiti, dar se pare ca o echipa de 40 de persoane nu primea mai mult de 100 de lire pe saptamana pentru munca la camp. GLA, Politia din West Mercia si Politia de frontiera britanica investigheaza in continuare cazul.

Numerosi romani au fost descoperiti, in ultimii ani, muncind in conditii mizere in ferme din Marea Britanie, Spania sau Italia, unde au mers ca sezonieri in agricultura.

De altfel, Biserica Catolica a tras un semnal in privinta abuzurilor la care sunt supuse romancele care lucreaza in sudul Italiei.

Sursa: Jurnalul National

Unul dintre cei mai importanti mafioti italieni a fost arestat... Vulcanul indonezian Merapi, pe cale de a erupe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x