Antena Căutare

VIDEO! "Domnul presedinte, poporul tau moare!", versurile rap care au pornit revolutia din Tunisia

Revolutia din Tunisia a pornit de la un cantec. Versurile sunau in felul urmator: "Domnul presedinte, poporul tau moare!". A fost suficient pentru tunisieni sa se implice in lupta pentru libertate. Rapperul tunisian, considerat acum "parintele revolutiei", a povestit, intr-un interviu, ce a simtit cand a compus cantecul.

Melodia, intitulata "Presedintele republicii", a fost lansata in noiembrie anul trecut. Atunci, rapperul Hamada Ben Amour a fost arestat si a stat dupa gratii trei zile.

La eliberare, politistii i-au pus in vedere sa nu mai cante despre seful statului, Ben Ali, sau despre familia lui. Muzicianul a ignorat insa avertismentul si a postat controversata piesa pe Facebook.

"Cantecul meu era un mesaj direct adresat presedintelui. Eram convins ca aceasta melodie va schimba ceva si asa a fost. A schimbat multe gratie site-ului Facebook", povesteste rapperul.

Cantecul a fost accesat de mii de persoane care s-au simtit inspirate de mesajul sau.

Versurile piesei - "Domnule presedinte, poporul tau moare! Muti oameni mananca din gunoi si priveste ce se intampla in aceasta tara. Mizerie peste tot!" - sunt considerate a fi punctul de plecare al revolutiei izbucnite in Tunisia in urma cu cateva saptamani.

Mii de oameni au iesit in strada si au cerut demisia presedintelui de atunci, Ben Ali, vazut ca un dictator ce se afla la putere de 23 de ani. Dupa saptamani intregi de proteste, politicianul a parasit tara, iar noii demnitari au anuntat ca vor organiza alegeri.

Acum, rapperul Ben Amour spera ca muzica lui sa-i inspire si pe altii: "Transmit acest mesaj si altor natiuni precum Algeria, Maroc, Egipt si Libia. Trebuie sa reactioneze la fel ca tunisienii. Cred ca ar trebui sa isi castige libertatea".

Sursa: Antena3

Mandat international de arestare pentru fostul presedinte tunisian... VIDEO! Zi de doliu national in Rusia, dupa atentatul de pe aeroportul Domodedovo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x