Antena Căutare

VIDEO emoționant! Trei cățeluși au fost găsiți în viață, după cinci zile, în hotelul înghițit de avalanșă. Șase oameni au murit în Italia, alți 23 sunt încă dispăruți

Echipele de intervenție au reușit să salveze, luni, trei cățeluși care au supraviețuit printre dărâmături și zăpadă după ce hotelul Rigopiano din centrul Italiei a fost lovit de avalanșa masivă produsă în urmă cu cinci zile, relatează AFP, citată de Agerpres.

Echipele de intervenție au reușit să salveze, luni, trei cățeluși care au supraviețuit printre dărâmături și zăpadă după ce hotelul Rigopiano din centrul Italiei a fost lovit de avalanșa masivă produsă în urmă cu cinci zile, relatează AFP, citată de Agerpres.

Descoperirea a redeșteptat speranțele salvatorilor care continuă operațiunile de căutare pentru găsirea celor 23 de persoane încă declarate dispărute după tragicul eveniment.

Pompierul Fabio Jerman a declarat că găsirea celor trei pui albi de Ciobănesc de Abruzzo semnifică faptul că există încă pungi de aer sub clădirea dărâmată, "un important semn de viață, care ne dă speranțe". Bilanțul avalanșei este de 6 persoane decedate, 11 salvate (dintre care 4 copii) și 23 date dispărute.

"Este o cursă contra timpului, știm că trebuie să ne grăbim, dar este un mediu în care se lucrează cu dificultate", a declarat Luca Cari, purtător de cuvânt al departamentului de pompieri în contextul în care salvatorii se străduiesc să înainteze cu săpăturile către centrul hotelului, acolo unde se crede că s-ar putea afla cei declarați dispăruți.

Echipele de salvatori folosesc unități canine și tehnologie capabilă să identifice sub dărâmături semnalul GSM emis de telefoanele mobile ale celor dispăruți, a declarat duminică într-o conferință de presă Titti Postiglione de la Departamentul de protecție civilă. Acesta a calificat intervențiile drept ''chirurgicale'' pentru a evita prăbușirea altor fragmente ale structurii hotelului.

Stabilimentul de patru stele, Rigopiano Hotel, construit la începutul anilor '70 la 1.200 de metri altitudine în zona muntoasă a regiunii Abruzzo, a fost lovit miercuri de o avalanșă masivă, după ce marți în zona de centru a Italiei fuseseră înregistrate patru seisme cu magnitudinea 5, conform DPA.

Procurorii italieni au anunțat luni că iau în calcul acuzații de ucidere din culpă și de neglijență. "Investigăm toate deciziile care au dus la construirea și deschiderea acelui hotel", a declarat luni, într-o conferință de presă, procurorul Cristina Tedeschini, din Pescara.

VIDEO! Trump a fluturat în fața presei plicul primit de la fostul președinte al SUA: "Am intrat în Biroul Oval și a... Fiică de președinte în adolescentă, terorizată de presă, Chelsea Clinton sare în apărarea lui Barron Trump: ”Lăsați-l în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x