Antena Căutare

VIDEO! Fregata Regele Ferdinand a salvat 150 de oameni din mijlocul apelor

Fregata Regele Ferdinand, singura nava a armatei romane care participa la Operatiunea NATO din Libia, a salvat, pana acum, aproape 150 de oameni. Acestia se aflau pe un vas care plutea in deriva, pe Marea Mediterana.

Motorul vaporului refugiatilor s-a defectat la scurt timp dupa plecarea din portul libian Misrata. Mai multe zile, pasagerii au crezut ca isi vor gasi sfarsitul in mijlocul apelor. Fregata Ferdinand le-a reaprins speranta, raspunzand cererii lor de ajutor.

150 de oameni au fost salvati de echipajul Fregatei Regele Ferdinand de pe nava, care era la un pas sa se scufunde. Cu toate acestea, echipajul de salvare a reusit sa scoata apa din ambarcatiune si sa repare motorul.

Militarii au urcat pasagerii pe fregata si le-au acordat primul ajutor. Acestia le-au oferit refugiatilor mancare, apa si combustibil pentru a ajunge in siguranta la destinatie. Fregata Regele Ferdinand a pornit in misiune pe 22 aprilie. Ea are misiunea de a bloca, in Marea Mediterana, orice nava comerciala care ar intentiona sa transporte armament catre Libia.

Barcelona: Zeci de raniti in urma violentelor din Piata Catalunya... Norul de cenusa vulcanica din Islanda nu ajunge pana sambata in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x