Antena Căutare

VIDEO! Incidente violente, cu caracter xenofob, provocate de neonazistii greci

Ca si cum grecii n-ar avea si asa destule probleme, in tara au izbucnit, acum, si violente cu motivatie xenofoba. O grupare neonazista, reprezentata si in parlament dupa ultimele alegeri, cere ca imigrantii ilegali sa fie alungati din tara. Mai multi politisti au fost raniti in ciocnirile cu extremistii dornici sa se rafuiasca, pe cont propriu, cu imigrantii.

Incidentele s-au produs in marele port Patras, unde o multime de imigranti ilegali incearca sa se imbarce pe vapoare care sa-i duca mai departe, spre vest. Unul din acesti straini, un adolescent afgan, a fost arestat pentru uciderea unui localnic. Nu le-a trebuit mai mult militantilor gruparii "Zorile Aurii" ca sa proclame ca toti imigrantii sunt niste criminali si trebuie dati afara din Grecia.

Dupa un miting de protest la poarta unei fabrici abandonate, unde se adapostesc imigrantii, neonazistii au incercat sa patrunda inauntru pentru a razbuna moartea localnicului. Ei au atacat cu bate, pietre si sticle incendiare fortele de ordine, care pazeau fabrica. Luptele au continuat pana seara, cand un politist pe motocicleta a scapat cu greu sa nu fie linsat. Militantii s-au razbunat, insa, pe vehiculul sau.

Opt politisti au fost raniti iar cinci protestatari - arestati. Fapt cu totul neobisnuit, mai ales in plina campanie electorala, politia a acuzat oficial partidul "Zorile Aurii" pentru declansarea violentelor. Partidul a obtinut, la ultimele alegeri, aproape 7 procente si a trimis 21 de deputati in parlamentul dizolvat indata dupa convocare. Trei militanti ai partidului, intre care o candidata la parlament, sunt in prezent judecati la Atena pentru agresarea unor imigranti.

ONU acuza Damascul de practicarea torturii, inclusiv asupra copiilor... VIDEO! Record de blocaje rutiere, de 250 de kilometri, la Sao Paulo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x