Antena Căutare

VIDEO! Militari americani, in ipostaze scandaloase langa cadavrele unor insurgenti afgani

Un nou scandal cutremura armata americana. Asta dupa ce un ziar din Statele Unite a publicat mai multe fotografii in care soldatii americani apar in ipostaze scandaloase langa cadavrele unor insurgenti afgani.

The Los Angeles Times a publicat in exclusivitate doua fotografii ale unor militari din Divizia a 82-a, care s-au pozat alaturi de cadavrele unor insurgenti afgani. Pentagonul a reactionat imediat.


"Aceste imagini nu reprezinta valorile sau profesionalismul vastei majoritati a trupelor americane care servesc in prezent in Afganistan", a afirmat intr-un comunicat seful Pentagonului.

NATO a condamnat gestul de cruzime al soldatilor americani si a promis ca cei vinovati vor fi pedepsiti corespunzator.

Ministerul american al Apararii a criticat decizia ziarului Los Angeles Times de a publica fotografiile, fiindca acestea ar putea declansa noi violente impotriva soldatilor straini din Afganistan.

Publicarea fotografiilor dau o noua lovitura relatiei fragile dintre trupele americane si poporul afgan. La inceputul acestui an, un clip, postat pe youtube, a aratat cum cativa soldati americani urineaza pe cadavrele inamicilor. In februarie, trupele coalitiei au ars cateva exemplare ale Koranului iar luna trecuta, un sergent a ucis 17 persoane, in majoritate copii, intr-un sat afgan.

2012/04/19//568982-soldati.jpg

Los Angeles Times sustine ca a primit fotografiile de la un soldat american, alaturi de alte 16 de poze de acest gen si ca a decis sa publice doar doua dintre ele, fiindca are o obligatie fata de cititorii sai de a prezenta adevarul. Ziarul american a ignorat, astfel, solicitarea armatei americane de a nu da publicitatii pozele.


foto:latimes.com

Peste 43 de tone de hasis destinate pietei din Canada au fost confiscate... VIDEO! Turcia: Salvati de pe un iaht in flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x