Antena Căutare

VIDEO! Naveta Discovery a iesit la pensie

Naveta spatiala Discovery a aterizat joi dimineata in Florida, incheind-si cu succes al 39-lea si ultimul zbor in spatiul cosmic.

Ultima misiune a inceput pe 24 februarie, Discovery petrecand in spatiu, in cei 27 de ani de viata, nu mai putin de 365 de zile, timp in care a parcurs peste 220 de milioane de kilometri.
Cea mai veche naveta spatiala din arsenalul NASA se va retrage acum in Muzeul National Aerian si Spatial Smithsonian, acolo unde i se vor alatura, in curand, Endeavour si Atlantis.

Endeavour va efectua ultima misiune luna viitoare, comandantul echipajului fiind Mark Kelly, sotul congresmanului american Gabrielle Gifford, care a supravietuit atentatului de la inceputul anului, soldat cu moartea altor sase persoane.

Guvernul american pune astfel capat unui program inceput in 1981, din cauza costurilor condiderate prea ridicate. NASA a pierdut doua din cele cinci navete ale flotilei spatiale, Challenger, care a explodat la decolare, in 1986, respectiv Columbia, dezintegrata in 2003, la reintrarea in atmosfera terestra.

Sursa: Jurnalul National

PREMIERA: Imagini inedite cu Eva Braun si Adolf Hitler... WikiLeaks: Arme romanesti pentru gruparile paramilitare columbiene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x