Antena Căutare

VIDEO! Papa Benedict al XVI-lea, intampinat de sute de mii de oameni in Mexic

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns ieri in Mexic. Suveranul Pontif a avut parte de o primire pe care nu o va uita prea curand. Intre 600.000 si 700.000 de oameni l-au intampinat vineri dupa-amiaza, pe Papa Benedict al XVI-lea, in regiunea Leon (Mexic), cu ocazia primei sale vizite in aceasta tara.

O multime densa si entuziasta l-a intampinat pe Papa Benedict cu steaguri galbene si albe ale Vaticanului si cu afise pe care se putea citi "Semper fidelis" (Intotdeauna credincios).


Printre ei s-a aflat presedintele Mexicului, Felipe Calderon Hinojosa, mai multi membri ai Conferintei Episcopale si Arhiepiscopul Jose Guadalupe Martin de Leon. Pe acesta din urma, suveranul l-a imbratisat cu caldura pret de cateva momente.

"Ma voi ruga mai ales pentru oamenii care au nevoie cel mai mult de acest lucru, in special pentru aceia care sufera din cauza unor rivalitati antice si noi, resentimente si forme de violenta", a spus Papa Benedict al XVI-lea.

Desi are unele probleme de sanatate papa va efectua patru calatorii cu avionul si va innopta in trei orase diferite din Mexic.

Regiunea Leon este una dintre cele mai catolice regiuni din Mexic, iar Ioan Paul al II-lea nu a facut nici o vizita aici in timpul celor cinci deplasari in aceasta tara.

Papa Benedict al XVI-lea va ramane in Mexic trei zile, apoi va pleca spre Cuba.

Belarus condamna sanctiunile UE impotriva unor persoane si companii... Scandal de proportii in Marea Britanie. Un membru marcant al Partidului Consevator, filmat in timp ce pretindea mita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x