Antena Căutare

VIDEO! Praga se pregateste pentru funeraliile lui Vaclav Havel

La Praga au avut loc funeraliile de Stat ale lui Vaclav Havel. Ceremonia s-a desfasurat in catedrala Vitus, din castelul orasului, in prezenta mai multor sefi de stat si de guvern. Din partea Romaniei, a participat presedintele Traian Basescu si fostul sef de stat Emil Constantinescu.

Este ultima zi de pelerinaj la Castelul din Praga, unde este depus sicriul lui Vaclav Havel. Cu cateva ore inainte de funeralii, cehii continuau sa aprinda lumanari.

Si azi noapte, pana tarziu, oamenii au asteptat la o coada uriasa, pentru a se reculege la capataiul fostului luptator anticomunist si presedinte al republicii.

O romanca stabilita in Praga a trait si ea alaturi de cehi durerea simtita la aflarea vestii mortii lui Havel.

Vaclav Havel a fost, inainte de toate, scriitor. Directoarea unui teatru din Praga, unde a lucrat chiar Havel in tinerete, isi aminteste ca el era urmarit peste tot de oamenii Securitatii. Acestia insa nu reuseau sa-l intimideze.

La funeralii sunt prezenti, printre altii, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, Premierul britanic David Cameron, Cancelarul german Angela Merkel si Secretarul de stat american Hillary Clinton.

Din Romania, Presedintele Traian Basescu si fostul presedinte Emil Constantinescu participa la ceremonia funerara.

Fostul lider polonez Lech Walesa, fostul presedintele american Bill Clinton, fostii presedinti ai Bulgariei si Sloveniei sunt si ei prezenti pentru a-si lua la revedere de la cel acre le-a fost prieten.

Dupa ceremonia funebra, Vaclav Havel va fi incinerat, iar cenusa va fi depusa in cavoul familiei.


Sursa: Antena3

Foto: EPA/Intact Images

VIDEO! Turcia si-a suspendat cooperarea politica si militara cu Franta... VIDEO! Medvedev a propus o "reforma totala a sistemului politic"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x