Antena Căutare

VIDEO! Premierul Australiei, Julia Gillard, la un pas de a fi linsata de aborigeni

Julia Gillard, premierul Australiei, a fost la un pas sa fie linsata de aborigeni, chiar de ziua nationala a statului. Oficialul participa, alaturi de liderul opozitiei, Tony Abbot, la inaugurarea unui centru cultural in capitala Canberra.

In mijlocul festivitatilor, premierul a fost anuntat de seful securitatii sale ca, pentru siguranta sa, ar fi mai bine sa se retraga, in conditiile in care cladirea era inconjurata de circa 200 de aborigeni care scandau insulte la adresa lui Abbott, cunoscut pentru reactii rasiste la adresa bastinasilor australieni.


Bodyguarzii premierului, ajutati de politistii chemati in sprijin, au spart cordononul protestatrilor, Gillard, care si-a pierdut si un pantof, fiind, practic, luata in brate de catre unul dintre membrii echipei sale si aruncata in masina oficiala care astepta cu portiera deschisa, demarand in tromba.

La 26 ianuarie 1788, in Australia a ajuns prima ambarcatiune cu colonisti britanici, aceasta fiind considerata Australian Day, ziua nationala a tarii. Pe de alta parte, bastinasii aborigeni nu recunosc aceasta sarbatoare, considerand data de 26 ianuarie 1788 drept ziua invaziei.

Romania a semnat un document care instaureaza tirania pe internet... Raportul Comisiei Europene, nefavorabil aderarii Romaniei la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x