Antena Căutare

VIDEO! Printul Charles a dus socata in Marea Britanie

Printul Charles nu este doar un oaspete in tara noastra. Pe langa cele 8 proprietati pe care le detine, mai are si cateva mici afaceri cu produse traditionale romanesti. Astfel, socata a ajuns sa fie importata masiv in Scotia.

Printul Charles si mica lui suita au ajuns, ieri, la fabricuta din Saschiz, in plin sezon al florilor de soc. Mica afacere de la Saschiz este in grija fundatiei conduse de Printul Charles. Produsele sunt toate traditionale si foarte apreciate in magazinele bio din Marea Britanie.

La inceput de iunie este vremea socatei de Saschiz. O bautura care, dupa ce a fost laudata de printul de Wales, a devenit cautata si in pravaliile din Scotia. Sticlele de suc natural de la Saschiz costa intre 7 si 20 de lei.

Insa, zilele acestea, la fabrica din Saschiz, s-a nascut o noua idee de afacere. Imbiat cu un fagure proaspat de miere, printul de Wales nu a rezistat tentatiei. Un lant de magazine popular in Londra va comercializa sub marca regala aceasta miere.

Telul printului Charles pare sa fie conservarea Transilvaniei traditionale. Fundatia pe care o conduce cumpara cladiri si monumente istorice parasite, pe care le restaureaza, cu tehnici si materiale traditionale. Astfel, curand, va incepe renovarea unei biserici fortificate, veche de peste 700 de ani. Acelasi lucru il fac si multi dintre apropiatii printului pe care acesta i-a convins sa investeasca in satele din Ardeal. In satul Archita, vechi de 400 de ani, unul dintre apropiatii Printului, un colonel in rezerva, detine 4 proprietati.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, prioritara pentru presedintia cipriota a UE... Peru: Un elicopter cu 14 persoane la bord, dat disparut intr-o zona muntoasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x