Antena Căutare

VIDEO! Printul William si sotia sa, Catherine, au vizitat orasul Birmingham

Printul William si sotia sa Catherine au vizitat, ieri, orasul Birmingham, devastat de recentele violente de strada. Ei s-au intalnit cu localnici pasnici, dintre care unii au avut de suferit de pe urma jafurilor si distrugerilor. In ultimele zile, si alti membri ai familiei regale au tinut sa arate ca sunt alaturi de supusii lor, afectati de tulburari.

La 9 august, centrul orasului Birmingham devenise un camp de lupta. Grupuri de tineri mascati bantuiau pe strazi, aruncand cu pietre si caramizi in politistii care le ieseau in cale. Magazinele aveau vitrinele sparte, iar marfurile care nu fusesera jefuite zaceau in drum. In acele zile de teroare, orasul a inregistrat si trei victime - mici comercianti musulmani, striviti de o masina in timp ce-si aparau pravaliile de jefuitori.

Pana la urma, politia a reusit sa faca ordine si, fara sa stea pe ganduri, oamenii au inceput sa-si repare orasul.

Iar acum, au primit vizita ducelui si ducesei de Cambridge - probabil cei mai populari membri ai familiei regale, in acest moment. William si Kate s-au intalnit mai intai cu lucratorii serviciilor de urgenta, carora le-au multumit pentru felul cum si-au facut datoria in zilele haosului.

Ei au felicitat apoi un comerciant care a reusit, deja, sa-si refaca micul magazin, distrus de vandali. William si Kate au stat de vorba si cu parintii localnicilor ucisi in timpul incidentelor, dar intalnirea s-a desfasurat cu usile inchise.

Zilele trecute, zeci de mii de oameni au participat la o ceremonie in memoria celor trei victime. Vizita ducilor de Cambridge nu este prima expresie a solidaritatii familiei regale cu cei afectati de tulburari. Printul Charles s-a aflat in cartierele londoneze devastate, iar printul Harry s-a intalnit cu pompierii care au actionat in zilele nebuniei.



Hepta Liderul nord-coreean se intalneste cu presedintele rus Dmitri Medvedev... VIDEO! Spania: Un roman si-a inchis iubita in portbagaj si a aruncat masina in rau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x