Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

VIDEO! Pussy Riot, scandaloase si dupa gratii! "Putin aprinde focurile", noul hit care face ravagii in randul fanilor

Trupa "Pussy Riot" a lansat o noua melodie, "Putin aprinde focurile", asta dupa ce fetele au fost condamnate la doi ani de inchisoare, sub acuzatia de "huliganism" si ofense aduse religiei ortodoxe.

Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samutevici si Maria Alehina reusesc sa sfideze legile rusesti chiar si dupa gratii. Au fost condamnate la doi ani de inchisoare, insa campania lor anti-Putin continua. Asa se face ca noua lor piesa, "Putin aprinde focurile" (Putin light up the fires), a facut rapid inconjurul lumii. Iar fanii nu au stat indiferenti, realizand un videoclip cu imaginile "scandaloase" ale celor trei tinere.

Versurile melodiei sunt dure si ataca sistemul politic al Rusiei. "Fiecare arestare este facuta in numele sexismului", spun fetele in melodie, facand referire la condamnarea lor. Mai mult, presedintele Rusiei este considerat "las ca o oaie" si i se transmite sa se insoare cu "Tatal Lukashenko", actualul presedinte al Belarusului.

Membrele trupei "Pussy Riot" au interpretat, in februarie, o piesa punk in Catedrala Mantuitorului din Moscova, inaintand o campanie impotriva politicii lui Putin. Din aceasta cauza, fetele au fost arestate si condamnate la doi ani de inchisoare, sub acuzatia de "huliganism". Vestea arestarii lor a facut rapid inconjurul lumii, mari vedete internationale sarind in apararea lor. Madonna a purtat, in timpul unui concert, un tricou pe care scria "Free Pussy Riot", ceea ce i-a adus o reputatie scandaloasa la Moscova. Nici fanii lor nu au stat de-o parte si au realizat, prin intermediul cotidianului The Guardian, un videoclip pentru melodia "Putin aprinde focurile".

Foto: guardian.co.uk

Recomandari