Live acumFilm: Jaf in stil italian
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

VIDEO! Rebelii sirieni lanseaza proiectile cu ajutorul iPad-urilor

Se spune ca necesitatea este mama inventivitatii, mai ales in vremuri de razboi, cand pot deveni realitate idei dintre cele mai neobisnuite. Ghidandu-se dupa acest principiu, rebelii sirieni au inceput sa lanseze obuze cu ajutorul iPad-urilor, relateaza Daily Mail.

Membrii brigazii „Ansar Dimachk” au fost fotografiati pe 15 septembrie, in timp ce foloseau o tableta pentru a lansa un tir de mortiere, intr-o suburbie a Damascului.

Se pare ca sirienii folosesc o aplicatie pentru iPad, cu ajutorul careia masoara unghiul de tragere si stabilesc distanta parcursa de obuze.

In luna iunie, si alte trupe rebele din Siria au fost filmate in timp ce lansau atacuri cu obuze si foloseau iPad-uri pentru a stabili tinta.

Inventivitatea este fara margini in astfel de momente. In 2011, rebelii libieni, de aceasta data, care luptau contra regimului Gaddafi, au organizat workshop-uri, in cadrul carora participantii invatau cum sa construiasca vehicule armate, mitraliere si cum sa confectioneze cocktail-uri Molotov.

Foto: Hepta

Recomandari