Antena Căutare

VIDEO! Rromii protesteaza in 130 de orase din Europa cerandu-si drepturile

E zi de mobilizare generala pentru rromi. De cand au inceput expulzarile, televiziunile si publicatiile din intreaga lume dezbat fara incetare soarta lor.





Nu se vor lasa goniti din singurul loc unde, spun ei, le este bine. Unii considera Franta drept o a doua casa. S-au instalat aici de ani buni si nu sunt dispusi sa plece.

Autoritatile nu se lasa impresionate. Toate familiile care traiesc in asezaminte ilegale au primit deja ordinele de expulzare. Nici romii care au luat calea Italiei nu au insa parte de o soarta mai fericita.

Se pare ca, influentate de politica de securitate a Frantei, autoritatile din mai multe orase italiene au decis sa nu le mai permita imigrantilor sa locuiasca in asezari tranzitorii mai mult de 3 ani. Fie acestea legale sau nu. Decizia autoritatilor din Peninsula vine la o saptamana după ce un copil de 3 ani de origine rroma a murit in urma unui incendiu izbucnit intr-o tabara ilegala de la periferia Romei.





Pagube de peste un miliard de euro in Noua Zeelanda in urma unui cutremur... Tony Blair, atacat cu oua si pantofi la Dublin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x